Skip to content

Messi: "Det gäller att hålla upp tempot"

25 september 2015

Efter onsdagens möte med ryska Jenisej är det dags igen för Katrineholm Bandys A-lag redan under lördagen. Då ställs laget mot seriekonkurrenterna IK Tellus i Behrn Arena, Örebro.

Tredje träningsmatchen den här försäsongen spelas under lördagen då Katrineholm Bandy åker till Örebro för att möta IK Tellus. Det är första gången den här hösten som laget ställs mot en seriekonkurrent och Niklas "Messi" Eriksson, KB:s siste målskytt i onsdagens match mot Jenisej, är ordentligt sugen på att spela igen.

– Det är klart att det var surt att siffrorna rann iväg mot Jenisej (3-23), men samtidigt har vi bestämt oss för att det blir Tellus som ska "få fan" för det här, säger "Messi" med ett flin.

 

– Vi vet att vi har sekvenser mot Jenisej som är riktigt, riktigt bra och det mot ett av världens bästa lag, så kan vi ta med oss det så kommer Tellus behöva åka riktigt mycket skridskor, fortsätter han.

Vad blir viktigt nu när ni möter ett lag som ni, förhoppningsvis, ska ha bakom er i tabellen senare?

– Det är ju att hålla uppe tempot. Vi möter ett lag där vi förväntas hålla i taktpinnen. Tempot i passningar och skridskoåkning blir jätteviktigt så vi inte börjar "lalla" runt och dra ner på farten.  Vi ska äga varenda match i vinter och då är det det här som krävs för att vi ska kunna spela ut Tellus.

Tidigare matcher mot Tellus har de ju trots allt lyckats få ner ert tempo ganska bra. Är det extra svårt mot dem?

– Ja, det är tufft mot Tellus. De är bra på att dra ner tempot och vara jäkligt grisiga helt enkelt, så det är ju det svåra med dem. Samtidigt så tror jag inte att de kommer ha en chans mot oss på kanonis i Örebro, säger Niklas och avslutar:

– Fast det kommer de ju inte att ha på Backavallen heller.

Laget till söndagens match är nästintill detsamma som mot Jenisej i onsdags. Den enda ändringen är att Daniel Bodeström är avstängd efter sitt grova matchstraff i onsdags. Kristoffer "Kotten" Konttori är fortsatt skadad och kommer inte till spel.

Avslag 14.30 i Behrn Arena och då vi tyvärr inte kommer kunna erbjuda någon liverapportering från matchen så rekomenderar vi er starkt att åka dit och stötta killarna eller i värsta fall följa matchen på Elitrapport.