Skip to content

KB lånar duo från Tillberga

26 oktober 2015

Katrineholm Bandy och Tillberga Bandy har kommit överens om en korttidsutlåning av spelarna Jesper Nywertz och Emil Kaup. Duon kommer att spela Allsvenska Supercupen med KB.

Katrineholm Bandy breddar den trupp som åker till Nässjö kommande helg för att spela Allsvenska Supercupen. Klubben har kommit överens med elitserieklubben Tillberga Bandy om att Jesper Nywertz, 23, och Emil Kaup, 24, ansluter för att spel med KB i cupen.

Spelarna kommer till Katrineholm under tisdagen för att träna med laget och åker sedan med ner till Nässjö för spel i helgen, men om det blir något vidare samarbete efter Supercupen är ännu inte klart.

– Vi har kommit överens om att låta två spelare från Tillberga få matchträning i Katrineholm. Det är lite "win-win" att spelarna får matchträning med oss i Supercupen och att vi kan bredda en, för tillfället, ganska tunn trupp. Sedan tar vi en ny dialog efter cupen, säger Sportgruppens Magnus Rostedt.

– Det här är ett sätt för Tillberga att få matchträning på de spelare som just nu står utanför deras trupp. Självklart är vi intresserade av att ha ett fortsatt samarbete med Tillberga, men det är ändå killarna som måste känna att det fungerar för dem, fortsätter han.

Både Nywertz och Kaup spelade med Tillberga i Elitserien förra säsongen.