Skip to content

Inför Tellus borta - Kaup och "Kotten" tillbaka

11 december 2015

Katrineholm Bandy åker under lördagen till Stockholm och Zinkensdamms IP för att möta IK Tellus och det med två spelare som inte fanns med i truppen senast. (Foto: Johan Eklöf)

Efter tisdagens, tillslut, knappa hemmaseger mot Västanfors har nu A-laget laddat om för under lördagen väntar en, på förhand, tuff bortamatch mot IK Tellus.

Glädjande nyheter i truppen är att Kristoffer "Kotten" Konttori är redo för spel igen efter att ha missat tisdagens match på grund av sjukdom och att Tillberga-lånet Emil Kaup är tillbaka i Katrineholm. Något som ger fördelar enligt tränare Magnus Ringblom.

– Det betyder rutin. Även om Emil är en relativt ung spelare så har han elitserierutin och det syns direkt på träningen. Det är en helhet, men det är utsökt att få chansen att spela in Emil, säger han.

Saknas i truppen gör dock fortsatt avstängde Daniel Bodeström och skadade Anton Lloyd. Den förstnämnde kommer att missa även tisdagens hemmamöte med Borlänge efter det röda kort han ådrog sig i bortamatchen mot Ljusdal.

Lördagens hemmalag, IK Tellus, har inlett säsongen starkt med fem segrar på sju matcher. Segrar som bland annat kommit borta mot toppkonkurrenterna Ljusdal och Borlänge. Magnus Ringblom har dock matchplanen klar för sig för hur 08:orna ska hanteras.

– Jag tror att Rönnqvist (tränare i Tellus reds. anm.) kommer att krympa mitten och att det kommer att bli tätt. Jag tror att vi är bättre skridskoåkare, men vi kommer att försöka dra ner på vårt eget tempo i vissa situationer så att vi inte går iväg i 180 i förstalägena, konstaterar han.

Matchstart på Zinkensdamm klockan 15.00 under lördagen och ryktet säger att Red 'n' Blue supporters kommer att finnas på plats för att heja fram laget! Om ni inte har möjlighet att göra samma sak så följer ni, som vanligt, matchen bäst på Twitter under #KBLive.

På grund av tekniska problem blev det ingen videointervju inför matchen…