Skip to content

Katrineholm Bandy Daycamp, en SUCCÈ

3 januari 2015

Första upplagan av Katrineholm Bandy NewYear Daycamp är till ända. Det blev en fantastisk dag med många duktiga bandyspelare på plats.

Dom 30 deltagarna kom från olika klubbar runt om i mellansverige, och fick här möjligheten att rivstarta det nya året med ett häftig bandyläger. Ett läger som förutom 2 ispass, fys och internmatcher innehöll ett mycket intressant teoripass, där Michael Eriksson från Svenska bandyförbundet berättade om vad som krävs för att fixa resan från pojklagsspelare till att nå sina egna uppsatta mål.

 

Ispassen innehöll allt från spelövningar till individuell teknikutveckling, både på skridsko och med klubba och boll. Trotts att vädergudarna hade bestämt sig för snö hela dagen var det hög kvalité på övningarna och skickliga spelare som tävlade mot sig själva i olika delmoment. 

 

Roger Staaf, en av frontfigurerna på lägret och ledare vid bandyförbundets P15 och P16 läger förklarar:

"Noggrannhet och förklarande inför övningar, både på och vid sidan av isen är en viktig del i att utbilda unga bandyspelare. Spelarna behöver veta varför och i vilket syfte vi gör övningarna, så att det inte bara blir ett momentum"

Noggrannhet och utbildning var något som ledarna under lägret visade med bravur.

 

Dagen avslutades med internmatcher, och vi kan vara ganska säkra på att den här dagen fick vi se flera spelare som kommer spela bandy på elitnivå senare i sina karriärer. 

 

Tre spelare som gärna kommer tillbaka nästa år är Lova Sund, Katrineholm Bandy, Roman Shamsutov, Tillberga Bandy och Melker Lindqvist, Borgia BK.

"En jätterolig dag, och kul att träffa spelare från andra lag. Fyspasset med Afrikansk dans var riktigt roligt" sa Lova direkt efter slutsignalen på den sista internmatchen.

 

Roman Shamsutov, tilläger:

"Det roligaste var att lira matcherna och spela med nya spelare" och han får medhåll av Melker Lindqvist.

 

Alla ni deltagare ska ha ett stort tack och en stor eloge för era insatser. Vi hoppas att ni åker härifrån med nya kunskaper, nya kompisar, att ni haft en riktigt rolig dag på Backavallen och att ni kommer tillbaka nästa år. Även en stort tack till alla medverkande ledare som gjorde denna dag till vad den blev. Ni spelare och ledare gjorde denna dag möjlig.

 

Stort TACK.