Skip to content

KLART: Stefan tillbaka i A-laget - "Brinner för bandyn"

13 januari 2016

Katrineholm Bandy breddar A-laget inför den allsvenska slutspurten. Detta då veteranen Stefan Andersson tar steget upp från U-laget.

Efter mer än tio säsonger inom Katrineholmsbandyn valde Stefan Andersson att avsluta sin aktiva karriär efter Elitserieäventyret säsongen 2009/10, men i höstas kom suget tillbaka och den nu 39-årige klubbikonen gjorde comeback med U-laget i division 1.

Efter ett par bra matcher med U-laget och en bra känsla i kroppen så står det nu klart att han tar ytterligare ett steg uppåt och blir en del av A-lagstruppen under den avslutande delen av säsongen.

– När jag kände att kroppen svarade på ett bra sätt så kände jag att jag kan tänka mig att träna fler dagar i veckan. Tanken är väl egentligen att det är bra att vi har fler spelare igång på träningarna, säger Stefan.

– Det finns ett behov av att vara mer folk och jag kan väl bidra med en hel del rutin och erfarenhet eftersom att jag har varit med länge, fortsätter han.

Finns tanken på att även spela matcher om tränare Ringblom vill ha med dig?

– Jag ställer upp och spelar om de vill. Så ja, absolut!

Tränare Magnus Ringblom har, till skillnad från många Katrineholmare, ingen relation till Stefan som bandyspelare sedan tidigare, men säger sig redan nu ha fått en positiv uppfattning om veteranen.

– Vi får en ökad konkurrens och Stefan brinner verkligen för bandyn. Han tillför rutin, men sedan får vi se om och vad han kan tillföra ute på isen. Det får vi se, säger han och fortsätter:

– Av det jag har sett av honom så har han ett stort spelintellekt. Det lär nog ta lite tid för honom att komma upp i allsvenskt tempo, men han vill dit. Dessutom är det bra för den här unga gruppen att få in någon med hans rutin.

Vi hälsar Stefan varmt välkommen till A-laget och önskar honom och resten av spelarna lycka till framöver.