Skip to content

Haparandra gästar Vallen - "Stor revanschkänsla"

23 januari 2016

Under söndagen väntar Katrineholm Bandys andra hemmamatch för helgen då HaparandaTornio gästar Backavallen. Ett möte där det finns revansch att utkräva.

Fredagen gick inte som planerat, men redan under söndagen får Katrineholm Bandy chans till revansch på sig själva då HaparandaTornio kommer på besök. En match som inte bara är ett sista(?) halmstrå in i striden om en kvalplats, utan även en chans till revansch för den misslyckade insatsen på Arena Polarica tidigare i år (förlust 2-7).

– Utifrån hur det var däruppe så är det stor revanschkänsla, i alla fall hos mig. Sedan hoppas jag att gruppen känner detsamma, konstaterade tränare Magnus Ringblom när söndagsmatch kom på tal efter fredagens förlust mot Ljusdal och även Niklas "Messi" Eriksson är sugen på att sätta norrlänningarna på plats.

– Nu var ju inte jag med där borta (avstängd reds. anm.), men jag har ju hört att det var en riktig skitmatch, så nu måste vi ju ta dem här hemma, sade Eriksson.

Det är dock inte bara vilja och revanschlusta som blir nyckeln till seger enligt Ringblom och "Messi". Rent spelmässigt så måste defensiven bli ett par steg bättre om det ska kunna bli några poäng.

– Det vi har pratat om nu då, efter matchen, det är ju defensiven. Vi får tänka om och tänka på ett annat sätt i defensiven. Kanske inte parkera bussen, men jobba lite rakare hem. Vi måste täppa till nu. Vi har släppt in nästan mest mål i serien och det håller inte! Vi måste sätta stopp för det, sade "Messi".

– Vissa matcher så har bollarna studsat med oss och vi har vunnit med 7-6, men det är vår defensiv och det kommer vi att jobba med i morgon (läs; lördag) så får vi se om det ser annorlunda ut mot Haparanda, sade Ringblom.

Inför söndagens möte återfinns HaparandaTornio på en prekär niondeplats och är i stort behov av poäng för att kunna undvika ett negativt kval. Katrineholm å sin sida är nu sexa i tabellen, men det med blott en poäng upp till tredjeplatsen, så en seger kan visa sig vara väldigt värdefull.

Avslag 14.00 (OBS. Tiden). Laget behöver ert stöd, så vi hoppas att ni tar med er alla ni känner och kommer ner till Backavallen för att heja fram killarna till två nya poäng!