Summering vecka 8

1 mars 2016

Den gångna veckan var det bara vårt U12/14 lag som spelat match. Sedan var det givetvis den traditionsenliga teknikmärkestagningen på sportlovet. Till denna säsong startade vi upp även teknikmärkestagning för dom lite yngre i Bandykul (upp till 8 år), som körde sin banor på rinken i fredags.

U12/14

Säsongen börjar närma sig sitt slut, men Katrineholm Bandy U12/14 ångar på. Med en något decimerad trupp och ett par debutanter, i ett helt fantastiskt bandyväder, visade laget åter styrka genom att besegra GT-76 P03, med 7-3 (5-3) i solskenet på Backavallen i lördags.

Med många spelare bortresta under sportlovet fick laget låna in Pontus Ekström i mål samt en spelare från hockeyföreningen för att få fullt manskap. Elias gör sin första match och 05:orna Sacke Karlsson och Mille Backlund får återigen spela på stor bana.........Med nya positioner på en del spelare blev spelet lite rörigt i början av matchen och GT-76 kunde vid flera tillfällen utnyttja luckorna som uppstod.

- GT-76 har en 3-0 ledning efter 15 min, 2 frislag och ett friläge där vi inte alls är med. Efter deras 3-0 mål får vi mer ordning på våra positioner och tar tag i taktpinnen, säger tränaren Thomaz Doktare.

Sista 20 min i första halvlek spelar laget upp sig och skapar många lägen framåt samtidigt som försvaret är helt stängt.

- Killarna spelar med ett bra tålamod och tätt försvar, vilket gör att vi har med oss en 5-3 ledning i paus. I andra halvlek böljar spelet mest fram och tillbaka men där har vi ändå bra koll på matchen. Spelmässigt är vi det bättre laget trots att vi inte riktigt kommer upp i rätt nivå, tycker Thomaz.

Lite otäckt blir det med 3 minuter kvar av matchen. Vid en tilltrasslad situation vid sargen krockar en spelare från vardera lag, där GT spelaren på något olyckligt sätt fastnar med skridskon och får andra spelare över sig. Han blir liggandes kvar på isen i smärtor och i ett första läge befaras ett benbrott, men efter ca 10 minuter efter att båren fört spelaren av isen kan han resa sig och stödja på foten. Vi hoppas verkligen att det inte är någon större fara med honom och att han snart är på isen igen.

- Nu ser vi fram mot den kommande veckan som innehåller allt från föräldramatch till teknikmärke och sista omgångarna U14 slutspelet på söndag, säger Thomaz.

Målskyttar: Gustaf Doktare (3), Olle Ekholm (2), Melker Lindgren, Markus Meindhold

Assists: Olle Ekholm (2), Teodor Karlsson, Melker Lindgren, Pontus Ekström (mv)