Skip to content

Knapp förlust mot "Gurra" - "Vi börjar hitta rätt"

18 september 2016

Det blev dessvärre förlust även i säsongens andra träningsmatch för A-laget, men mötet med Gustavsberg under söndagen var till stora delar ett fall framåt.

Försäsongspremiären mot Tranås BoIS slutade 2-7 efter att KB släppt in fem mål under matchens första fjärdedel - en matchbild som dessvärre återvände under söndagen. I ABB Arena började Gustavsbergs IF starkast och kunde gå upp till 3-0 under matchens första 25 minuter - mycket tack vare ett högre tempo i spelet.

Precis som mot Tranås så skulle dock Katrineholm visa att det går att ändra på en matchbild under matchens gång. Markus Lagerbäck reducerade till 1-3 i den 30:e minuten och en handfull minuter senare var det dags för Magnus "Myggan" Stenberg att visa att gammal målkung rostar aldrig. Den rutinerade anfallaren gjorde både 2-3 och 3-3 och de rödblåa var ikapp.

Innan paus hann även några ur det yngre gardet presentera sig. 18-årige Edwin Olsson satte nämligen sitt första A-lagsmål fram till 4-3 i halvlekens sista minut. Ett mål där även 16-årige Oscar Jepsen fanns med i förarbetet.

– De hade lite högre tempo än oss i början tyckte jag och då hann vi inte riktigt med att få ihop det på mitten, så vi tappar lite där idag med faktiskt. Sedan gick tempot ner lite i slutet av första halvlek och då kom vi in i matchen, hittade spelet och gjorde fyra mål, säger huvudtränare Roger Staaf efter matchen och försöker sedan analysera varför det blir som det blir:

– Det är nog lite division 1-tempo mot allsvenskt tempo, det tror jag och det kommer nog att sitta i ett tag till. Sedan när vi tar oss in i matchen så hittar vi rätt i passningsspelet och börjar skapa lite chanser. Vi fick igenom några passningar till frilägen som "Myggan" kunde sätta. Så spelet kommer mer och mer. Jag tyckte vi spelade ganska hyfsat i andra med, men det hände liksom ingenting.

I den andra halvleken svängde matchen fram och tillbaka utan att något av lagen lyckades hitta nätmaskorna. Detta fram till "Gurra" lyckades vända tillbaka matchen till 4-5 i slutminuterna efter två hörnor, varav en sköts i mål direkt och en resulterade i en straff.

– Det blev lite raggarbandy fram och tillbaka. Vi började gå i förstalägena istället för att hålla i bollen som vi har pratat om. Vi kör oss själva lite trötta och bara går och går och går. Vi måste värdera lägena istället och hålla i bollen längre, säger "Rogga".

Hur tycker du att lagets utvecklingskurva ser ut överlag?

– Ja, det blir ju bättre och bättre och det kommer det att fortsätta bli. Sedan är det också att vi ska få till det när alla kan vara med. Nu är det säkert ett par veckor till innan vi kommer kunna ha samtliga spelare tillgängliga