Skip to content

Hat-trick av Doktare i Örebro

10 oktober 2016

Katrineholm Bandys A-lag jagar fortfarande försäsongens första seger, men söndagens batalj i Örebro bjöd i alla fall på en imponerande timma.

A-laget och matchinledningar har inte varit en "match made in heaven" hittills under försäsongen och söndagens bortamöte med Örebro SK blev dessvärre inget undantag. Redan efter en minut hade Lars Buskqvist gjort 1-0 till hemmalaget och 24 minuter senare var samme man uppe i tre mål och två assist när ÖSK ledde med 5-0. Katrineholm skapade flera frilägen och andra bra målchanser under samma tid, men en rejäl femminuterssvacka i spelet satte dessvärre käppar i hjulet för resten av dagen.

6-0 kom som ett ovälkommet brev på posten innan halvtimmen var spelad, men därefter tog Katrineholm en timeout, bitarna började falla på plats ännu mer och framförallt så minimerades de egna misstagen. Linus Doktare reducerade minuterna innan pausvilan och efter densamma så spann de rödblåa vidare. Marcus Lagerbäck och Magnus Stenberg satte 6-2 och 6-3 i inledningen av den andra akten och vittring uppstod.

Närmare än så kom man dock inte. 6-3 blev 8-3 som sedan blev 8-5 efter två nya mål av Linus Doktare. Slutresultatet skrev till 9-5 och Katrineholm fick i alla fall glädjas åt att vinna sista timman med 5-3.

Noterbart från matchen var också att Måns Carpman, född 2001, fick chansen att göra A-lagsdebut. En debut där han, enligt lagledningen, värderade lägena klokt, släppte bollen enkelt och svarade för en stabil insats.

Nästa uppgift för A-laget är söndagen den 16/10 kl. 16.45 då vi gästar UNIK Bandy i Relitahallen, Uppsala.