Skip to content

Förlust i Uppsala mot UNIK

17 oktober 2016

A-laget gästade under söndagskvällen de tidigare seriekollegorna UNIK Bandy i Uppsala. En match som dessvärre slutade med förlust.

Söndagens bortamöte med UNIK Bandy började minst sagt sådär för det för kvällen vitklädda Katrineholmslaget. Matchplanen att spela lågt och tajt mot Uppsalalaget resulterade snarare i passivitet och motståndarna fick svärma som getingar kring straffområdet. Redan efter en kvart hade Erik Vikholm fullbordat ett äkta hat-trick fram till 3-0, men därefter ändrade gästerna taktik och tog sig in i matchen.

Ett högre stående Katrineholm klarade bättre av att störa hemmalaget och i den 21:a minuten kunde Marcus Lagerbäck raka in en hörna till 3-1. UNIK missade därefter en straff innan halvtid, men direkt efter pausvilan så kom 4-1 på hörna via Max Engqvist. Ett mål som skulle visa sig matchavgörande.

För trots att Katrineholm fortsatte att förbättra sig spelmässigt, trots att Edvin Olsson reducerade till 5-2 på en hörnretur och trots att Marcus Lagerbäck fick visa upp sitt fruktade skott på en hörnvariant fram till 5-3 så blev det aldrig riktigt spännande resultatmässigt. Spelmässigt skapade dock KB flertalet bra chanser och om spelare som Magnus Stenberg haft lite fler marginaler med sig så var känslan från lagledningen att resultatet hade kunnat bli ett annat.

Vibbarna från omklädningsrummet och lagledningen är, trots ännu en förlust, att fler och fler pusselbitar faller på plats för varje dag som går och förhoppningsvis kan försäsongens första seger komma redan på lördag. Då ställs A-laget nämligen mot ännu en gammal seriekollega, Västanfors IF, klockan 14.20 i ABB Arena. Då hoppas vi även att försvarsgeneralen och den spelande assisterande tränaren Kristoffer Konttori är tillbaka i spel efter att ha dragits med sjukdomsproblem den senaste veckan.