Skip to content

Stenberg tvåmålsskytt mot "Fläkten"

23 oktober 2016

A-laget var under lördagen i Västerås för träningsmatch mot Västanfors IF. En match som dessvärre slutade med förlust, 3-6.

A-lagets försäsong har till mångt och mycket handlat om att sätta samman ett stort pussel och sucessivt har bit för bit fallit på plats. I början av lördagens träningsmatch mot Västanfors så såg det dock lite ut som att någon hade råkat slå till en del av pusslet.

– Jag vet inte vad det beror på, men vi är inte riktigt på i början av matchen. Det är dålig aktivitet och vi kommer fel i situationerna, samtidigt som de gör mål på en skithörna, konstaterar tränare Roger Staaf.

"Fläktens" 2-0-ledning reducerades dock av Magnus "Myggan" Stenberg i den första halvleken.

– Sedan är det ju lite ironiskt att vi tar över matchen mer när vi får två gubbar utvisade, säger "Rogga".

Den första halvleken slutade 4-1 till Fagerstalaget, men i till den andra så hade KB-spelarna fått ordning på det tilltuffsade pusslet igen.

– Vi spelar rakare och enklare. I första så blir det lite för mycket "alibi-urvändningar", där vi vänder mest för vändandets skull, men i andra så trycker vi högre och vänder ur, säger tränare Staaf.

4-2 kom också genom Magnus Stenberg, men försäsongens första seger får vi dessvärre fortsätta att vänta på. Detta då Västanfors lyckades hålla undan och vinna med 6-3 (KB:s sista mål av Linus Doktare). Efteråt var det dock positiva tongångar i laget inför en stundande träningsvecka hemma på Backavallens isparkett och till helgen även hemmapremiär då Nitro/Nora BS kommer för att träningsspela.

– "Mange" (Stenberg reds. anm.) sa det i omklädningsrummet att: "Äntligen ska vi få spela hemma! Där förlorade vi inte en match förra säsongen (med dåvarande U-laget)!", säger Roger Staaf.