Skip to content

Säsongens första bortamatch - "Hoppas föra spelet mer"

25 november 2016

Katrineholm Bandy fortsätter jakten på säsongens första seger och nästa chans till två poäng är även säsongens första på bortaplan.

Fyra lag har inlett säsongen i den södra bandyallsvenskan med två raka förluster och under lördagen ställs två av dessa mot varandra i Arena Vänersborg när Blåsuts BK tar emot Katrineholm Bandy. En match där gästerna hoppas göra sig själva betydligt mer rättvisa än i förra helgens hemmaförlust mot Nässjö IF.

– Vi hade väldigt tydliga problem med att ta upp boll själva. Vi låste fast oss och hamnade mycket vid sargerna, så vi har väl tänkt till lite nu hur vi ska bete oss i vårt eget offensiva spel framförallt, säger Fredrik Öjdahl till KBPlay efter en träning tidigare i veckan.

Vad tror du kommer att bli annorlunda i matchen mot Blåsut?

– Nja… Framförallt så tror jag att det kommer att vara ett betydligt sämre Blåsut än Nässjö då. Men nej, jag vet inte. Det är svårt att sia om södra serien i allmänhet, men jag hoppas att vi kommer att kunna föra mer spel i alla fall.

För egen del har 28-årige Öjdahl, som tidigare mestadels huserat som back, nu fått en annan roll på isen. En roll som innebär större delaktighet, mer boll och mer offensivt spel, men hur det har fungerat hittills har han svårt att svara på själv.

– Äh, det har väl känts sådär. Både och. Jag vet inte. Det är lite nytt ändå att ha så pass mycket boll. Jag är ju inte van att ha så mycket boll som jag har haft nu. Jag har ju varit back tidigare och nu ska man väl vara lite mer pådrivare, säger "Löjjan" och fortsätter:

– Det är mycket roligare, det är det ju, men hur det har gått får någon annan bedömma. Men ja… Jag vet inte.

Som en av de mer rutinerade spelarna i laget uppfattas Fredrik lätt som en av de mer tongivande personerna i truppen även utanför isen, men att han skulle ta större plats i år håller han själv inte med om.

– Nej, det tycker jag faktiskt inte. Jag tycker att vi har ett jäkla bra kollektiv asså, så nej, inte på det sättet. Alla är med och bidrar verkligen. Det tycker jag, säger han och fortsätter:

– Vi fick ihop gruppen redan i början på säsongen, när vi satt här i maj, juni. De som verkligen kom hit de vill ju spela bandy liksom. Så det är förjäkla kul, det är det.