Skip to content

Inför klassikermötet - "Det kan passa oss bättre"

28 november 2016

Det har blivit dags för en riktig klassiker på Backavallen. Detta då serieledande IFK Motala kommer på besök under tisdagskvällen.

IFK Motala må vara mest kända för att ha fostrat bandylegendarer som Mattias "Messias" Elf och Anders Heurlén, men faktum är att östgötarna i inledningen av den här säsongen även visat att de kan vinna allsvenska bandymatcher. Efter tre segrar på lika många matcher så toppar de tabellen och under tisdagskvällen är det upp till Katrineholm att sätta stopp för segertåget hemma på Backavallen.

Hemmalaget å sin sida kommer till matchen med tre raka förluster i ryggen. Favoritskapet inför matchen kan tyckas tydligt, men KB-tränaren Roger Staaf tror på en matchbild som kan passa hans mannar bra.

– Jag tror inte att vi kommer att ha lika mycket boll i den här matchen som vi hade i förra matchen (4-3-förlusten mot Blåsut i lördags reds. anm.). De kommer nog att styra och ställa lite kan jag tänka mig, så vi får försöka täta ihop defensiven och försöka kontra på dem, säger "Rogga" efter söndagens träningspass i orkanvindarna (nåja…) nere på Backavallen.

Tror du att det är en matchbild som passar er bättre eller sämre?

– Ja, det är ju svårt att säga nu, men det kan nog bli bättre för oss. Det kan jag tänka mig.

Tisdagens match blir också matchen då Joakim Olofsson gör comeback efter sin två matchers långa avstängning. Ett välkommet besked för coach Staaf.

– Ja, det betyder ju lite mer stabilitet i försvarsspelet. Han läser ju spelet bra, så vi får hoppas att det blir bra, säger KB-tränaren.

Med i matchtruppen är även unge Emil Andersson, som kom till klubben från Eskilstuna BS tidigare i höstas och som nu alltså kan få chansen att begå allsvensk debut. Saknas, bland de spelare som spelat tidigare under säsongen, gör Patrik Nordh och Edvin Olsson.

Avslag för matchen är 19.00 på tisdagskvällen - varmt välkomna på bandyfest!

Se hela intervjun med Roger Staaf i spelaren ovan