Skip to content

Lisell tillbaka på "Vallen" - "Aldrig vunnit mot KB"

28 november 2016

Det blev visserligen bara en säsong i Katrineholm för Köpingssonen Eric Lisell, men när han under tisdagen återvänder till Backavallen med sin nya klubb, IFK Motala, så är det med blandade känslor. (FOTO: Johan Eklöf)

Eric Lisell kom till Katrineholm från Borlänge inför säsongen 2015/16 och blev snabbt en publikfavorit på Backavallen. Efter att bland annat ha prisats med supporterklubben Red 'n' Blues Hederspris på Bandygalan så valde dock 23-åringen att dra vidare i karriären och testa lyckan i IFK Motala. Ett lag som har inlett den allsvenska säsongen med tre raka segrar och som under tisdagen gästar just Katrineholm på Backavallen.

– Det är lite blandade känslor att komma tillbaka till Backavallen. Jag trivdes väldigt bra i Katrineholm och gillar verkligen att spela på Backavallen, framförallt framför Red 'n' Blue-killarna. Det är någonting speciellt i det, säger Lisell när vi når honom under måndagseftermiddagen.

Köpingssonen har själv svarat för ett mål och tre assist hittills under säsongen och med tre raka segrar på kontot pekar mungiporna uppåt i Östergötland.

– Det är klart att det känns skönt med tre raka. Vi har ett bra kollektiv som spelar med en tät defensiv och en rolig anfallsbandy. Hittills har vi fått bra stäm försvarsmässigt och jag tror att offensiven kommer att komma mer och mer. Det har klickat bra, säger han och fortsätter med att konstatera att han tycker att han själv kommit in bra i laget.

– Det har jag gjort. Jag började bra spelmässigt under försäsongen också. Det är ett bra gäng grabbar och en bra förening som vill framåt. Det är faktiskt ganska likt Katrineholm på det sättet när jag flyttade dit.

Vad tror du om matchbilden i morgon (läs; tisdag)? 

– Vi ska hålla i taktpinnen. Jag tror att vi kommer att ha mycket boll, men det kommer att vara svårt att få hål på Katrineholm. För vår del handlar det om att vara 100 i varje match och göra en minst lika bra insats som mot Tranås sist (seger 6-2 i fredags reds. anm.) för att nå vårt mål - Superallsvenskan.

Det är dock lättare sagt än gjort att hämta poäng på Backavallen. Det är Lisell själv ett levande bevis på.

– Det är alltid svårt att möta Katrineholm. Jag har fortfarande aldrig vunnit dem i min karriär, säger han.

Klassikermötet med IFK Motala har avslag 19.00 på Backavallen under tisdagskvällen. Varmt välkomna!