Skip to content

Klart: KB lånar från Tillberga Bandy

7 december 2016

Katrineholm Bandy kan under onsdagen meddela att klubben lånar in en minst sagt välbekant elitseriespelare till lördagens hemmamöte med Frillesås BK i Allsvenskan.

Niklas "Messi" Eriksson lämnade Katrineholm Bandy för Elitserieklubben Tillberga efter förra säsongen efter att ha tillhört den absoluta toppen av skytte- och poängligan i Allsvenskan i flera år. Nu står det dock klart att han gör tillfällig comeback i sin gamla klubb. "Messi" lånas ut till KB till lördagens hemmamöte med Frillesås. En utlåning som möjliggörs av Elitseriens landslagsuppehåll och det faktum att Eriksson bedöms må bra av en match i benen innan omstarten efter en tids sjukdom.

– Det är en bra chans för oss att spetsa till truppen - om än tillfälligt. Vi vet vad Niklas kan och vi känner honom väl, så det ska bli kul att se honom på Backavallen igen, säger Katrineholm Bandys styrelseledamot Nichlas Lindén.

Eriksson har under hösten i Tillberga svarat för 13 mål och fyra assist på 17 matcher (inklusive träningsmatcher).

– Det känns kanon! Det ska bli skitkul att spela hemma på Backavallen igen. Det är visserligen bara en match, men det passar bra med landslagsuppehållet i Elitserien. Det blir bra för mig att få en match i benen innan omstarten med Tillberg, säger "Messi".

Under onsdagen blev det även klart att lånet från Broberg/Söderhamn, Axel Jonsson, även kommer att spela med Katrineholm kommande helg.