Skip to content

Trippla segerjubel i snöstormen för P11

13 december 2016

Den gångna helgen bjöd på matchspel för tre av våra ungdomslag och bland annat lyckades P11-laget gå obesegrade genom poolspelet i ett snöigt Eskilstuna.

Helgen inleddes dock under lördagsförmiddagen i Örebro där P18 gästade Örebro/Västerås i Pojkallsvenskan Mellersta. En match mellan toppen och botten i tabellen, vilket även visade sig på isen. Oscar Jepsen gav gästerna ledningen redan i den 2:a matchminuten på hörna och en och en halv minut senare hade William Tolbäcken utökat ledningen till 0-2. Katrineholm hann även med att missa en straff i den första halvleken innan Leo Grann kunde fastställa halvtidsresultatet till 0-3 i den 36:e minuten.

I den andra halvleken var det Mårten Melbeus-Fredriksson och Joel Rydergren som bjöd på stor show i Behrn Arena. Den förstnämnde gjorde både 0-4 och 0-5 innan Rydergren stack emellan med ett hattrick fram till 1-8 och tillslut, i matchens 99:e minuten, avslutade nämnde Melbeus-Fredriksson målskyttet och fastställde slutresultatet till 1-9 med sitt tredje mål för dagen.

Den noterbara tilläggstiden uppkom på ett aningen tragikomiskt vis då en ambulans plötsligt behövde åka över isen inne i Behrn Arena för att komma till hockeyhallen vägg i vägg.

Segern innebär att P18-hjältarna alltjämt är tvåa i Pojkallsvenskan, dock med en match mindre spelad än serieledande Hammarby som ligger två poäng före.

P11: Samtidigt under lördagen så befanns sig P11-laget i ett minst sagt snöigt Eskilstuna för poolspel mot Borgia/Norrköping, Tillberga Bandy och Örebro SK.

Laget inledde dagen med 4-3-seger mot östgötarna i vad som beskrivs som en riktig “skottarmatch” där inställningen var en nyckelfaktor för Katrineholmsspelarna. I match nummer två var det skridskoåkningen, farten, överlämningarna och passningsspelet som bidrog till att Tillberga besegrades med hela 10-0.

I den avslutande matchen var snökaoset totalt och matchen mot ÖSK blev tuff, på gränsen till ful, men i det så lyckades KB-spelarna hålla huvudena kalla, uppträda bra och fullfölja målsättningen - att se till så att den briljante målvakten Sven Lundevaller fick hålla nollan. 2-0 skrevs slutresultatet till och efter poolspelet fick laget mycket beröm av motståndarlag och ledare.

– Vi har fått igång ett bra spel där vi släpper bollen till spelare i fart och utnyttjar hela planens bredd och när vi inte kommer framåt med bollen så tar vi med dem hem och håller den inom laget. Då är vi svårslagna. Det är härligt att se alla ge järnet så fort de blivit av med bollen, säger ledaren Jonas Pilheden.

P14: Lite dystrare i helgen var att P14 förlorade söndagens bortamöte med IFK Motala Blå i serien som heter Mellansverige Södra. Slutresultatet skrevs till 6-4 och KB:s målskyttar var Gustaf Doktare, Atle Sund, Rasmus Carpman och Olle Ekholm.

U9: Avslutningsvis kan vi notera från helgen att för första gången någonsin spelade våra äldsta hjältar i Bandykul matcher! Detta då de lirade mot Finspång fyra gånger om under söndagen och kämpade oerhört väl!

Den här veckan har vi att se fram emot två hemmatcher på Backavallen, utöver A-laget, då P18 tar emot GT76/Gustavsberg klockan 13.00 på lördag och P14 tar emot IFK Motala klockan 11.00 på söndag. I samband med söndagens A-lagsmatch kommer dessutom samtliga föreningens ungdomslag att finnas på plats på Backavallen för att visa upp sig och dessutom ska Bandykul spela en internmatch i halvtidspausen.