Skip to content

P18 upp i serieledning - "Var inget snack"

21 december 2016

Bättre sent än aldrig så kommer här en sammanfattning av vad våra briljanta ungdomslag presterade den gångna helgen. En helg som till största delar bestod av glädje.

P18: Helgen inleddes under lördagen då P18 tog emot GT76/Gustavsberg hemma på Backavallen i Pojkallsvenskan Mellersta. En match där hemmalaget tog taktpinnen i från start och sakta men säkert åkte ifrån på resultattavlan. Matchen slutade tillslut 11-3, efter bland annat fem poäng (2+3) av Emil Andersson och fyra (3+1) av Lucas Palm, och i och med segern så knuffade KB ner Hammarby från förstaplatsen i tabellen.

– Det var inget snack om att vi var det bättre laget, tog tag i taktpinnen omgående och bjöd på ett underhållande och fint spel i den första halvleken med några riktigt fina anfall där bollen gick som på snöre. Det var även några fina indivudella prestationer, säger P18-tränaren Mattias Palm och fortsätter:

– I den andra halvleken sjönk motståndarna hemåt vilket innebar att de stod och väntade utanför straffområdet. Detta gjorde att det blev svårt att hitta ytorna bakom deras backlinje. Trots det så fortsatte vi att släppa bollen och lyckades skapa bra anfall med fina urvändningar och dropp som gjorde att vi sågade oss igenom deras täta försvar.

Härnäst väntar bortamöte med Spånga/Bromsten under onsdagskvällen för laget och "Matti" Palm menar att det finns mycket positivt i spelet att bygga på framöver.

– Killarna har under de senaste matcherna visat att de kan spela fin bandy och det märks att det vi tränar på börjar sitta på matcherna. Extra roligt att alla vill vara delaktiga i spelet, vill ha boll.  Kan vi få till att släppa bollen lite tidigare och med enklare pass så får motståndarlagen det svårt att ta poäng av oss, säger han.

Målskyttar: Lucas Palm 3, Emil Andersson 2, William Tolbäcken 2, Antonio Lundh 2, Måns Rytter Carpman och Alvin Samuelsson.


P14: För andra helgen i rad så blev IFK Motala för svåra för KB:s P14-hjältar. Efter att ha förlorat med 6-4 på XL Bygg Arena förra helgen så skrevs siffrorna till 2-4 hemma på Backavallen under söndagen. Hemmalagets mål gjordes av Gustaf Doktare och Pontus Nagy. Härnäst väntar en riktig höjdare för laget, då de ska representera föreningen i Skobes Bandy Cup, som även brukar kallas för ett inofficiellt SM för P14, på hemmaplan den 26-28 december.

Bandykul: Bandyhelgen avslutades med ett riktigt guldkorn då våra yngsta krigare i Bandykul hade julavslutning och fick spela internmatch inför publiken på A-lagsmatchen. Därefter var det paketutdelning med Jultomten i Woodyhallen tillsammans med barnen från Skridskokul och efter det skridskodisco! En sannerligen rolig dag för både barn och föräldrar och efter nyår fortsätter Bandykul, som just nu har övern 50 inskriva barn, att leka och ha roligt tillsammans! Läs mer här!