Skip to content

Andreas Staaf in i ledarstaben - "Ska bli jättekul"

22 december 2016

Katrineholm Bandy förstärker A-lagets ledarstab. Detta med ett välbekant ansikte i form av Andreas Staaf.

Efter att först ha varit assisterande tränare till Lars-Erik "Larsa" Lindgren och därefter själv tagit över huvudansvaret tillsammans med Fredrik Plan och Anders Heurlén under säsongen 2014/15, som slutade med allsvensk serieseger, så står det nu klart att 31-årige Andreas Staaf återvänder in i A-lagets omklädningsrum. Under torsdagen blev han klar som ny assisterande tränare till huvudtränare Roger Staaf.

– Det känns jättekul att kunna välkomna Andreas tillbaka in i A-lagsverksamheten. Efter samtal med både ledarstaben och spelartruppen så tar vi nu in Andreas som en extra stöttning för “Rogga” (Roger Staaf reds. anm.) och de övriga ledarna. Vi känner Andreas väl, vet vad vi får och det gör en majoritet av omklädningsrummet också, så det känns riktigt bra, säger Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i styrelsen.

Andreas själv ser fram emot att återigen bli bandyarbetare.

– Det är väl alltid kul med bandy, så det är väl inga konstigheter, men sen är det ju lite speciellt att komma in mitt i alltihop. Nollad på info hur det har varit och så vidare, men det får man uppdatera sig på och höra hur snacket har gått. Så det blir mycket samtal här till en början, säger "Staafen".

Hur mycket har du hunnit prata med "Rogga" (Roger Staaf)?

– Jag har haft lite samtal här med både "Kotten" (Kristoffer Konttori, spelande assisterande tränare reds. anm.) och "Rogga" under dagen och det är ju så att det är helt och hållet utifrån deras behov. De har ju varit en man kort i ledarstaben sedan Alexej Nikishov försvann här tidigt, så jag ska väl egentligen bara in och sköta de praktiska grejerna som de känner att de saknar eller inte hinner med. Det är väl först och främst det.

Att kastas rakt i annandagsbandyn, med mycket folk på läktaren och så vidare - en ganska rolig start va?

– Ja, det kan man ju säga (skratt). Sedan är det väl tillfälligheter att det har blivit så, men