Skip to content

Dags för 19:e upplagan av Skobes Bandycup

23 december 2016

På annandag jul är det dags för en riktig tradition på Backavallen. Då invigs nämligen den 19:e upplagan av Skobes Bandycup - där de bästa U14-lagen i Sverige gör upp om vandringspokalen.

I Katrineholm är annandag jul inte bara förknippad med klassisk annandagsbandy - det är även startskottet för Skobes Bandycup för U14-lag och i år gör tio lag upp om det prestigefyllda vandringspriset för 19:e gången.

– Vi försöker titta på resultaten som U13-lagen gör året innan i de stora cuperna och i seriespel och så bjuder vi in de nio bästa lagen plus att vårt eget får vara med, säger cupgeneral Lennart Hollstein, som själv har varit med under samtliga 19 upplagor av cupen.

I år består cupen av lag från Blåsut BK, Bollnäs GIF, Falu BS, GT76, Katrineholm Bandy, IK Sirius, Spånga/Bromsten BK, Tranås BoIS, Vetlanda BK och Villa/Lidköping BK. När en förening har vunnit vandringspriset tre gånger får de behålla det och efter att Sirius gjorde det 2009 så har nu Villa/Lidköping chansen att behålla det nya vandringspriset för gott.

– Det första vandringspriset gick ut 2009 då Sirius tog sin tredje inteckning. Sedan dess har vi kört sex år och det är faktiskt bara tre lag som har vunnit. Karlstad Bandy, Villa/Lidköping och Lidköpings AIK har två inteckningar var och i år är det bara Villa som är med av de tre, så de har chansen att ta hem vandringspriset för gott, säger Lennart Hollstein.

Med i cupen är även Katrineholm Bandys eget U14-lag och Lennart Hollstein tror att de har ganska goda chansen att hävda sig mot landets bästa.

– Det är svårt att säga. Det ska bli spännande att se, men jag tror att de kommer att lyckas bättre än förra året. Många är ju med för andra gången i cupen och vi har ju ett blandat lag med 03:or, 04:or och till och med några 05:or. Det ska bli spännande att se hur de kan hävda sig i den här tuffa konkurrensen.

Om du ska sälja in det till Katrineholmarna - varför ska de gå ner och kolla på Skobes Bandycup?

– Det är ju underbart att se de här killarna och tjejerna. Det är lite skillnad på bandy jämfört med att titta på seniorer. Man får se många killar och tjejer som har ett jättedriv i skridskoåkningen och klubbteknik och ja… Det är jättekul!

Se hela intervjun med Lennart Hollstein i spelaren ovanför artikeln och vill ni läsa mer om Skobes Bandycup, följa spelscheman och resultat under cupens gång, se bilder etc. så hittar ni det HÄR! Nytt för i år är även att samtliga matcher kommer att liverapporteras via Elitrapport!