Skip to content

KB numret för små i Nässjö - "Vi gör dem bättre"

14 januari 2017

Katrineholm Bandy visade sig vara numret för små i lördagens bortamöte med serietvåan Nässjö IF, som vann matchen med klara 10-4 (5-2).

Det var en svår match på förhand, borta mot tabelltvåan Nässjö på kanonis i Stinsen Arena, och svårt skulle det också bli i praktiken för Katrineholm Bandy under lördagen.

De kanonfina förhållandena i inomhushallen till trots så var det en sak som präglade den första halvleken. Slarvigt passningsspel. Matchen svängde fram och tillbaka, lagen bjöd varandra på chanser till höger och vänster och nog borde båda lagen ha gjort åtminstone ett par mål var till under de första 45, men svaga avslut och fina prestationer av målvakterna Henrik Karlsson och Jesper Cimen satte stopp för det.

Av de sju bollar som gick i mål så det dock hemmalaget som gjorde flest. Martin Lindqvist satte 1-0 redan i den sjätte matchminuten innan Linus Doktare, som hade flera frilägen och andra bra chanser i matchen, kunde kvittera fem minuter senare.

Paussiffrorna skrevs tillslut till 5-2 efter att tvärsäkre Viktor Gogman i den 40:e minuten gjorde precis som motståndare Patrik Gustavsson Thulin gjort en dryg minut tidigare, det vill säga smälla dit en straff.

I den andra halvleken såg lagen ut att ha fått sig en rejäl åthutning av respektive tränare rörande passningsspelet och dessvärre visade sig den mer ordnade bandyn passa hemmalaget bättre. Marcus Magnusson satte 6-2 i den 56:e minuten och rullgardinen var på väg ner för KB, men gett upp helt hade man inte.

Olle Larsson reducerade till 6-3 genom att kyligt runda målvakten i den 58:e minuten och sex minuter senare kunde Linus Doktare göra 6-4.

– Jag får en jättefin passning av Viktor (Nilsson reds. anm.), tillslut och så rundar jag målvakten och lägger in den. Det var skönt att det blev mål, men annars hade det nog i alla fall blivit straff, säger Olle Larsson om sitt mål och konstaterar att det var skönt att få hitta nätet igen.

– Ja, senast jag gjorde mål var väl hemma mot Nässjö, så det var välbehövligt. Jag har ju fått höra det liksom, fortsätter han.

Gästerna vädrade morgonluft, men ett misstänkt offsidemål fram till 7-4 stängde butiken helt i den 76:e minuten. Efter det orkade KB inte resa sig igen och på slutet gick hemmalaget ifrån och fastställde slutresultatet till 10-4.

– Det är lite surt tycker jag. Vi kommer i den standard som vi vill göra och det är väl det som grämer mig mest - att vi kanske gör dem lite bättre på grund av att vi inte kommer upp i den nivå där vi ska vara, säger assisterande tränare Andreas Staaf om en match där Nässjös fart sårade KB rejält.

– Absolut, visst är det så. Det går undan och det blir jobbigt för oss när vi tappar boll i lite fel lägen och inte riktigt har huvudet med oss och inte har fart på våra egna rör. Då blir det väldigt jobbigt med den höga fart som de har, så är det ju definitivt.

Inför den här matchen hade ni släppt in sju mål på tre matcher. Nu blir det tio i en match. Är det bara en bättre motståndare som är förklaringen?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att vi tullar på defensiven, framförallt i första halvlek, och det straffar oss även i andra, på slutet när vi inte orkar hänga med för att det går så pass fort som det gör. Det är synd. Vi hade kunnat täppt till det bättre tycker jag. 

Daniel Strömwall gör sin debut i KB-tröjan. Vad säger du om hans insats?

– Ja, det blir ju en rätt svår match att komma in i i och med att Nässjö har mycket boll och kör full jäkla sula, så det blir mycket jobb i defensiven och där tycker jag att han gör det bra. Det finns inte så mycket att säga om det. Han gör en okej insats för att vara den första.

Härnäst väntar det som, på pappret, är säsongens viktigaste match hittills då bottenkonkurrenten Blåsuts BK kommer på besök på Backavallen nästa lördag.

– Det gäller att göra en bra träningsvecka och gneta på med de grejerna vi har jobbat med hela tiden. Inför den här matchen hade vi gjort det bra i defensiven, så det ska vi väl försöka ta med oss och