Skip to content

P14 klara för A-slutspel efter dubbelseger

31 januari 2017

Mycket matcher, mycket segrar och mycket glädje. Det var stora delar av det som förra veckan bjöd på för våra ungdomslag. Läs om alla lags vecka nedan:

U11: Söndagen bjöd på poolspel på "Krillan" i Köping för ett U11 som bara kom till spel med sju spelare. De som var med kämpade dock desto tapprare och dagen inleddes med att laget vände underläge till seger mot Örebro SK. Därefter blev det dock tyngre. Västanfors IF stod för motståndet i den andra matchen och trots ett mycket imponerande försvarsarbete av KB-spelarna så räckte det inte hela vägen till seger. Dagen avslutades sedan med en stabil seger mot Tillberga och de vilt kämpande killarna fick åka hemåt med ett leende på läpparna.

U12: För de aningen äldre spelarna i laget bjöd söndagen på poolspel i Motala, även om man även där var lite kort om folk.  Där stod IFK Motala, Derby och Tillberga för motståndet och efter tre mycket jämna och spännande matcher kunde KB stoltsera med två segrar och en uddamålsförlust.

U14: Under lördagen var U14 i Norrköping för att avsluta grundserien i P14 Mellan Södra med bortamöte med Borgia, men även ett hemmamöte med Karlstad som av praktiska skäl spelades på Himmelstalund. Förutsättningarna var enkla på förhand - två segrar och KB skulle vara klara för A-slutspel.

I den första matchen, mot Borgia, inledde KB klart starkast och ryckte tidigt åt sig en 3-0-ledning, men hemmalaget åt sig in i matchen sakta men säkert. Först efter en timeout vid ställningen 3-2 i den andra halvleken hittade Katrineholm tillbaka till sitt spel och tillslut lyckades man vinna matchen med klara 8-4.

Målskyttar: Theo Andersson (3), Olle Ekholm (3), Teodor Karlsson, Gustaf Doktare.

I lördagens andra match var det däremot inget vidare snack om saken. Trots en smått osannorlik kavalkad av missade målchanser så kunde KB enkelt glida ifrån värmlänningarna från Karlstad och tillslut vinna grundseriens sista match med hela 9-1. En seger som innebär att laget är kvalificerat för A-slutspel.

Målskyttar: Theo Andersson (4), Olle Ekholm (2), Rasmus Carpman, Marcus Meinhold, Gustaf Doktare.

I A-slutspelet kommer Katrineholm att ställas mot segrarna i sin egen serie, Derby, samt segrarna i P14 Mellan Norra, IFK Motala.

P16: Söndagseftermiddagen var en tung sådan för Katrineholm Bandys P16-lag i P16 B Syd-serien. Bortamötet med GT76, som besegrades med 13-4 hemma på Backavallen under trettonhelgen, slutade nämligen med att killarna tvingades räkna in säsongens första förlust.

Hemmalaget inledde matchen starkast och i den 20:e och 21:a minuten rasslade i nätet bakom Lukas Sundström i KB-målet. Reduceringen kom dock sex minuter senare genom William Frisö och ytterligare fyra minuter senare kunde Olle Ekholm kvittera till 2-2. Skulle KB hitta in i matchen och glida ifrån?

Svaret blev nej. GT76 tog ledningen igen innan den första halvleken hann ta slut och väl i den andra så följdes lagen åt fram till 5-5. Problemet för gästerna var dock att de aldrig lyckades ta sig förbi stockholmarna och få känna på förarsätet. Istället kvitterade man tre gånger om, men när Simon Westin gjorde 6-5 för hemmalaget i den 69:e minuten så orkade inte Katrineholm svara igen. Matchen slutade tillslut 7-5.

Målskyttar:  William Frisö 2, Olle Ekholm, Oscar Jepsen, Måns Rytter-Carpman.

P18: P18-veckan inleddes med att laget begav sig till Köping för att spela den tidigare uppskjutna bortamatchen mot Tillberga/Köping i Pojkallsvenskan Mellersta. En oviss toppmatch på förhand, men där Katrineholmskillarna lyckades visa västmanlänningarna vart skåpet ska stå.

På knottrig och svårspelad is lyckades KB väl med matchplanen att låta hemmalaget ha lite mer boll för att sedan straffa dem i omställningsspelet. 4-1 i halvtid blev tillslut hela 11-3 efter att gästerna kontrollerat manövrerat ut hemmalaget.

– Vi hade väldigt många fina släpp med fina djupledspassningar som skar igenom Köpings försvar. När vi låter bollen göra jobbet så spelar vi riktigt fin bandy, säger tränaren Mattias Palm, som även hyllar målvakten Pontus Ekström för ett antal riktigt fina räddningar i den andra halvleken.

Målskyttar: Lucas Palm 3, Joel Rydegren 2, Måns Rytter-Carpman 2, Mårten Melbeus Fredrikssson, Alvin Samuelsson, Hugo Klaren och Oscar Jepsen.

Veckans andra match drog igång blott 46 timmar efter målkalaset på "Krillan" då tabelljumbon Örebro /Västerås gästade Backavallen. En match där det aldrig var något snack om saken. Redan efter 20 minuter hade KB ryckt åt sig en 5-0-ledning och tillslut skrevs slutresultatet till hela 16-0.

– Vi hade ett bra spel i de första 20-25 min där vi släppte bollen bra. Efter det gick vi ner lite i tempo och transporterade bollen lite längre men trots det ramlade målen in. Vi hade som målsättning att hålla nollan vilket vi lyckades med, säger Mattias Palm.

Målskyttar: Hugo Klaren 5, Emil Andersson 4, Alvin Samuelsson 2, William Tolbäcken, Lucas Palm, Filip Jansson, Oscar Jepsen och Antonio Lundh.

Noterbart är också att P18:s storspelande målvakt, Pontus Ekström, efter fredagens match begav sig till Västerås för att spela Regionturnering med resten av landets bästa 16-åringar. "Poppe" representerade P16 Mitt, som förlorade med 5-2 mot Nord under lördagen, men besegrade Syd med 4-3 under söndagen.

Den här veckan inleds under onsdagskvällen då P16 tar emot Borgia i deras sista hemmamatch för säsongen. På fredag väntar sedan hemmamöte med Spånga för P18 och på söndag är det poolspel på hemmaplan för U11.