Skip to content

Nytt roligt cupäventyr för U14 - "Fått mycket beröm"

8 februari 2017

Ännu en spännande bandyvecka är i hamn och i vanlig ordning sammanfattar vi våra ungdomslags öden och äventyr nedan.

U11/12: Efter att ha turnerat mellansverige runt under hela vintern så fick U11/12 under söndagen beträda isen hemma på Backavallen för poolspel på hemmaplan. KB-stjärnorna ställde upp med ett U11- och ett U12-lag och båda lagen levererade såväl segrar som fin bandy med mycket bra bollsläpp och överlämningar under hela dagen.

– Vi märker nu att många i vårt lag börjar tänka bandy på ett helt annat sätt än tidigare. Tyvärr har vi i år varit på alldeles för många poolspel där det varit för stor nivåskillnad mellan lagen, men vi har försökt titta på andra saker, som antalet passningar till varandra, så att vi utvecklar vårt spel hela tiden, säger tränare Jonas Pilheden.

Härnäst väntar P12-matcher i Linköping kommande helg för stora delar av laget, men säsongens stora kvarstående mål är Olssons Cup hemma på Backavallen den 4 mars.

U14: Den gångna helgen bjöd på en häftig cupupplevelse i Stockholm för U14. I Youth Stars Cup på Gubbängen ställdes laget mot arrangerande GT76, Hammarby, Västerås och norska Ready i gruppspelet, slutade tvåa bakom VSK och fick spela semifinal mot Tillberga.

Ett Tillberga som skulle visa sig vara Katrineholm övermäktiga (6-3) och som senare även vann hela cupen efter 6-0 i finalen mot Helenelund. Semifinalförlusten lyckades KB dessvärre inte heller skaka av sig till bronsmatchen, där det blev förlust mot samma Västerås som man tidigare besegrat i gruppspelet.

– Totalt sett är vi mycket nöjda med prestationen under turneringen och de spelmässiga höjdpunkterna är segern mot VSK i fredags samt semin mot TB där vi spelar säsongens bästa match trots förlust 3-6. Insatsen mot TB höjs ytterligare när vi sen ser att dom vinner finalen med klara 6-0, säger tränare Thomaz Doktare och fortsätter:

– Vi har fått mycket beröm för vårt fina spel från både arrangörer och motståndare.

Läs mer om Youth Stars Cup genom att klicka här (extern länk) >>>

P16: Under onsdagen spelade P16 säsongens sista hemmamatch i P16 B Syd-serien då Borgia var på besök. En match av yppersta vikt för KB om man ville fortsätta utmana Nitro/Nora om seriesegern och visst hade man inga större problem att avfärda östgötarna.

Efter att Oscar Jepsen gett hemmalaget en tidig ledning så totalt sex andra målskyttar sedan se till att det tillslut blev en komfortabel 8-2-seger (4-1) och därmed skiljer det bara en poäng upp till serieledande Nora inför lagens möte på Swedice Arena på söndag.

Målskyttar P16: Måns Rytter-Carpman 2, Oscar Jepsen, Joel Rydergren, Marcus Meinhold, Gustaf Doktare, Leo Grann, Olle Helgestrand.

P18: För P18:s del är det också kamp om seriesegern, men då i Pojkallsvenskan Mellersta och under fredagskvällen kom KB ett steg närmare målet då Spånga/Bromsten planenligt avfärdades hemma på Backavallen.

Redan efter fyra minuters spel hade Joel Rydergren och Hugo Klarén sett till att det stod 2-0 på tavlan, men därefter slutade hemmalaget att imponera. Tempot var lågt, det egna spelet slarvigt och med en svårare motståndare på andra sidan så hade laget löpt risk att bli rejält straffade. Så var dock inte fallet här och efter 7-1 i halvtid avslutades matchen med 45 väldigt avslagna minuter och slutresultatet kunde skrivas till 8-1.

– Segern var odiskutabel men vi gick ner i deras låga tempo och kom inte upp på den nivå vi vet att vi har. Starkt att ändå vinna med klara siffror och stundtals visade killarna vad de kan, säger tränare Johan Carpman.

Positivt med insatsen? Att laget behåller serieledningen, nu tre poäng före ett Hammarby som har en match mindre spelad, inför innevarande veckas dubbla Stockholmsresor - först onsdagskvällens bortamöte med GT76/Gustavsberg och sedan fredagens seriefinal borta mot Hammarby.