Skip to content

En ny bekantskap väntar KB - "Ingen som har varit där"

10 februari 2017

Under lördagen är det dags för säsongens längsta bortaresa för A-laget och det till en plats där nära nog ingen tycks ha varit förut - Sjöaremossen.

Det kryllar av människor i och omkring A-laget som har hållit på med bandy i en mindre evighet. Allt från 30 år som spelare eller ännu längre som ledare. Gemensamt för samtliga Katrineholmskillar tycks vara en sak - ingen har varit på Sjöaremossen. Frillesås BK:s hemmaarena har aldrig ens förärats med ett besök av självaste Seppo Ahonen, materialare sedan Rom byggdes.

– Jag vet inte om det någon här inne som har varit där överhuvudtaget, i någon annan klubb eller tidigare. Så det är väl bra det. Då har vi inga förutfattade meningar när vi åker dit i alla fall, säger assisterande tränare Andreas Staaf.

Den enda vi hittar som faktiskt tycks kunna uttala sig om den nu mytomspunna platsen är lånet från Broberg(!) Axel Jonsson. 24-åringen var nämligen på västkusten och spelade med Linköpingslaget Derby för en handfull år sedan och berättar det vi alla vill veta vid lunchbordet under fredagen.

– Det är mycket skog. En helt okej arena, men jag… Det är ju skog, säger Axel.

Frågetecknen uträtade! Nu tar vi tag i själva matchen.

Efter att KB snöpligt förlorat hemma mot Kungälv i lördags och Jönköping sedan föll mot Boltic i onsdags så är tabelläget oförändrat. Katrineholm är en poäng bakom den så hett eftertraktade kvalplatsen med tre matcher kvar att spela, men med flera spelmässigt bra insatser i ryggen så tycks känslan vara god inför lördagens femtimmarsresa, enkel väg, till västkusten.

– Jo, det är bra! Vi har tränat på bra den här veckan, så vi ser fram emot resa. Det blir lite tidig avfärd bara, flinar Andreas Staaf.

Vad har ni pratat om efter matchen mot Kungälv?

– Det är väl att ta med våra bra bitar och det som vi framförallt var nöjda med var ju defensiven. Att vi sätter den och börjar förstå hur vi ska jobba i den. Sedan går det alltid att önska lite mer i offensiven, men vi har bra bitar att ta med även där. Sätter vi samma defensiv som vi gjorde mot Kungälv och är lite mer effektiva framåt - då kan det bli roligt på lördag.

Lördagens match blir den andra i rad som KB ställs mot lag som jagar en plats i Elitseriekvalet. Inför lördagens matcher har Frillesås nämligen tre poäng upp till Nässjö, som just nu innehar den sista kvalplatsen, och Andreas Staaf tror att matchen kommer att påminna en hel del om den mot Kungälv senast.

– Ja, men det tror jag ändå. De spelar nog ungefär likvärdigt. Båda lagen vill ha bollen efter isen och det passar oss rätt så bra i hur vi vill jobba i defensiven, så det ska bara bli intressant att se vad de kommer med, säger han.

När lagen möttes på Backavallen i mitten på december så blev det en match med två helt olika ansikten. Efter att gästerna gått upp i 0-4-ledning så kom snön och därmed även hemmalagets längre bollar. Ett spel som inte tycktes passa motståndarna alls och tillslut kunde Joakim Olofsson brotta ner en boll i straffområdet och trycka in slutresultatet 4-4.

– Vi lärde oss kanske framförallt de väldigt gärna vill spela efter isen. De försökte väldigt, väldigt länge att hålla bollen där trots att vädret var som det var och ja… De tog ju ledningen med 0-4, så det är klart att de måste ha gjort någonting bra. Vi lärde oss att de är ett spelande lag, men så kanske vi får minnas andra halvlek och att de inte är lika bra på det längre spelet, säger Andreas Staaf.

Laget till lördagens match innehåller ett par förändringar jämfört med förra helgens match. Bland annat är Fredrik Öjdahl tillbaka, Hampus Lindén kliver in mellan stolparna och på liberoposition går Patrik Nordh in.

– Vi har lite killar som inte är tillgängliga till den här matchen och "Nordan" har spelat libero tidigare. Han gjorde det bland annat borta mot Tranås och gjorde det bra, så det är ingen ovan position för honom överhuvudtaget och utifrån hur vi tror att matchbilden kommer att bli så tror vi att det här är det bästa laget vi kan ställa på banan. Jag tror att "Nordan" kommer att sköta det galant, motiverar "Staafen".

Vad vill ni själva göra spelmässigt i matchen?

– Det är väl att få det att klaffa lite bättre i offensiven och att vi håller oss till vår matchplan och gör det fullt ut under längre perioder än vad vi gjorde senaste. Sedan också att vi sätter defensiven givetvis. Det är det vi ska fokusera på.

Matchtruppen mot Frillesås borta: Hampus Lindén, Henrik Karlsson, Patrik Nordh, Fredrik Öjdahl, Kristoffer Konttori, Joakim Olofsson, Axel Jonsson, Viktor Nilsson, Emil Andersson, Lars Larsson, Jacob Hollstein, Marcus Lagerbäck, Linus Doktare, Olle Larsson, Daniel Strömwall.

Avslag på Sjöaremossen är redan klockan 14.00 under lördagen och som vanligt så följer ni matchen inför, under och efter på våra sociala medier samt minut-för-minut på Elitrapport.