Skip to content

Svidande uddamålsförlust mot Frillesås

11 februari 2017

Det historiska första besöket på Sjöaremossen slutade i besvikelse. Detta efter att A-laget förlorat knappt med 4-3 efter en stark spelmässig insats.

Det var marginalerna på fel sida som var melodin för dagen när A-laget gästade Frillesås på Sjöaremossen under lördagen och redan innan den tidiga avresan tvingades tränarstaben konstatera att målvakt Hampus Lindén fått bege sig till Edsbyn på grund av skadeproblem i deras P20 och att lagkapten Kristoffer Konttori fått kasta in handduken på grund av sjukdom. In i deras ställe kom istället comebackande Joakim Pettersson  (fd. Andersson) och som reservmålvakt klev assisterande tränare Patrik Nilsson, 50, in. Lyckligtvis för alla inblandade, inklusive Patriks ljumskar, slapp dock den sistnämnda få speltid.

 

Marginaler på fel sida till trots så lyckades KB vara först upp på tavlan redan i den sjätte matchminuten. Detta då säsongsdebuterande Joakim Pettersson, som kallats in i matchtruppen med kort varsel, brutit ett FBK-uppspel och droppat bollen till Linus Doktare som hittade nätet.

 

– Jag snappar ju upp en boll från ett uppspel då och sedan hör jag Linus komma bakom så då var det bara att släppa. Man vet att det blir mål då, säger Pettersson, som tränat med laget i några veckor inför dagens match.

 

Efter ledningsmålet växte hemmalaget in i matchen och dessvärre så var en av de starkast bidragande orsakerna till det gästernas passningsspel. Allt för många bollar gick till svartklädd spelare och såväl kvitteringen till 1-1 som 2-1-målet kom till efter att KB-spelare tappat boll på fel ställe.

 

När domare Aidesjö blåste av den första halvleken så hade hemmalaget gått upp i 3-1-ledning. Detta efter att halvlekens sista bolltouch, en hörna, skjutits i mål bakom Henrik Karlsson. Ett psykologiskt tungt mål, men gästerna lät sig inte nedslås.

 

– Vi krigar väl på ganska bra första minuterna tycker jag och hittar varandra, men sedan så börjar vi tappa lite boll i mitten och de tar lägena och gör mål, säger Jocke Pettersson.

 

I en sönderblåst andra halvlek fortsatte Frillesås att vara det bättre laget till en början och gjorde även 4-1, men Katrineholmskillarna hade inte gett upp. I den 76:e minuten reducerade nämligen Joakim Olofsson på straff. En straff som kom till efter en hörna och en lång domarkonferens.

 

– Jacob (Hollstein) ska skjuta, men han missar bollen och så kommer det en Frillesåsspelare och kör rakt över honom, så blir det lite diskussion mellan domarna och de blåser straff, säger Olofsson.

 

I ordinarie straffskytt, Viktor Gogmans, frånvaro - var det bestämt på förhand att du skulle slå straffen?

 

– Man vet ju vem som ska skjuta istället för “Gogge”, så är det ju, flinar han.

 

Efter straffmålet blev det nerv i matchen och när Linus Doktare tryckte in sitt andra för dagen fram till 4-3 i matchens 88:e minuten så var dramat ett faktum. Ett drama som slutade med att KB inte kom närmare än en hörna precis utanför mål och ett drama som Jocke Olofsson tvingade se från sidan. Detta efter en utvisning som kom att bli omdiskuterad.

 

– Jag slår undan bollen. Det kommer två stycken fria bakom mig, men det är vinkat för offside innan så då slår jag bort den, säger Olofsson, som visades ut för sabotage i avgörande läge.

 

Förlusten innebär att Katrineholm alltjämt är en poäng bakom Jönköping i kampen om kvalplatsen, men i och med smålänningarnas 5-8-förlust mot LAIK i Lidköping så tog man i alla fall in två mål av målskillnaden. Nu skiljer fyra mål till Jönköpings fördel med två matcher var kvar att spela.

 

– Jag tycker att vi gör det jäkligt bra. Andra halvlek vinner vi med 2-0 (2-1 reds. anm.) och vi har bud på fler mål, så det är jäkligt surt, säger Jocke Olofsson.

 

Olofsson konstaterar ävenatt det inte gjorde någon som helst skillnad för honom att spela med Jacob Hollstein och Patrik Nordh längst bak idag, till skillnad från Kristoffer Konttori och Markus Hast senast.

 

– Det spelar ingen roll vilka som spelar där bak! Det är lika bra oavsett. Det är kanonlirare allihopa, ler Jocke.

 

Se hela intervjun med Jocke Pettersson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jocke Olofsson nedan: