Skip to content

Nu gäller det - "Många som gillar läget"

17 februari 2017

Två matcher återstår av Allsvenskan Södra 2016/17 för Katrineholm Bandys del och den sista hemma på Backavallen spelas under lördagen då IF Boltic kommer på besök. En match som, i teorin, kan avgöra hur säsongen slutar.

Jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt går vidare och under lördagen är det kniven mot strupen för A-laget då IF Boltic kommer på besök. Seger där och säsongen lever, men förlust samtidigt som Jönköping vinner sitt hemmamöte med Nässjö så är degraderingen ett faktum. Det är med andra ord mycket nerver och känslor inför seriens sista hemmamatch, men lagkapten Kristoffer Konttori är övertygad om att laget kommer att växa med uppgiften.

– Det känns bra! Det är härligt med lite viktiga matcher, även om det är åt lite fel håll mot vad vi är vana vid, men jag tror att det är många som gillar läget och som kommer att visa sig stora på lördag, säger "Kotten" och får medhåll av Marcus Lagerbäck.

– Tankarna går bra. Det känns ändå jäkigt bra. Vi tänker inte för mycket på att vi ligger så risigt till som vi gör. Vi tuggar på och vi gör bra träningar, så det känns riktigt bra faktiskt, säger "Macke".

Gästerna från Karlstad, som redan är klara för allsvenskt spel nästa säsong, vann mötet på Tingvalla tidigare under säsongen med 5-2, men KB-spelarna minns trots det tillbaka på en relativt bra insats.

– Bortamötet var tajt. De var duktiga defensivt och vassa framåt, så det gäller att vi håller ihop laget och gör det vi ska framåt. In med bollen, säger Kristoffer Konttori.

Ja, för det sistnämnda är ju kanske där som skon har klämt allra mest den senaste tiden. Laget har fått mycket beröm för insatserna både mot IFK Kungälv och nu senast mot Frillesås, men trots det så har offensiven hackat och effektiviteten lyst med sin frånvaro långa stunder.

– Det är väl vårt eget spel som inte riktigt har fungerat på matcherna. Det är det vi gnuggat på som fan på träningarna och vi lyckas ju på träningarna, men nu är det bara att få med det till matcherna med. Defensivt har vi varit bra de senaste matcherna. Det är just vårt eget spel som måste fungera lite bättre, säger Marcus Lagerbäck.

Hur har det känts för egen del? Det har ju varit, precis som för hela laget, lite stolpe ut framåt.

– Nej… "Jag är kass", lite så har det känts (skratt). Vi måste göra fler mål. Vi vinner inga bandymatcher på att göra tre, fyra mål. Så är det ju bara, men som sagt… Vi gnuggar på och vi gör vårt yttersta.

Inför en så här vikig match där det är seriens sista hemmamatch och allt som är runt omkring. Går det att koppla bort det och bara fokusera på matchen eller använder ni det som tändvätska?

– Det tänder oss bara! Just den här inramningen som vi ska ha nu på lördag med lite sponsorer (matchsponsorn Sörmlands Sparbank bjuder alla sina kunder på fri entré reds. anm.), lite glögg och sådär. Vi hoppas ju på mycket folk för det behöver vi. Vi behöver all hjälp vi kan få, så det ska bli kul, säger Lagerbäck och riktar sig sedan mot alla er som läser detta.

– Hoppas ni kommer till Vallen! Vi ska inte göra er besvikna!

Matchtruppen till lördag: Hampus Lindén, Henrik Karlsson, Markus Hast, Kristoffer Konttori, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Axel Jonsson, Emil Andersson, Lars Larsson, Jacob Hollstein, Linus Doktare, Daniel Strömwall, Marcus Lagerbäck, Olle Larsson, Mårten Grönwall, Lucas Palm.

OBS. Avslagstid är, något ovanliga, 14.00 och som sagt så kommer alla ni som är kund hos Sörmlands Sparbank in gratis mot uppvisande av ert bankkort. De bjuder dessutom på korv och glögg inne på Backavallen!

Se hela intervjun med Marcus Lagerbäck i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Kristoffer Konttori nedan: