Skip to content

KB upp på kvalplats efter viktig poäng

18 februari 2017

Katrineholm Bandy tog det där sista, viktiga halmstrået i kampen om en kvalplats. Detta då hemmamötet med Boltic slutade 2-2 samtidigt som Jönköping föll hemma mot Nässjö.

Katrineholm Bandy är uppe på kvalplats i Allsvenskan Södra med en omgång kvar att spela. Detta efter att ha spelat 2-2 hemma mot Boltic under lördagen och det trots att det började allt annat än bra.

Hemmalaget hade svårt att få kontroll på matchen och ta tag i taktpinnen och efter att lagen fått varsitt mål bortdömt på grund av offside i inledningen så var det gästerna som tog ledningen i den tolfte matchminuten genom Mattias Wenstedt och när samme man dubblade värmlänningarnas ledning i den 27:e så tog Katrineholm sin timeout. En timeout som gav effekt.

– Vi låter dem styra och ställa lite för mycket och vi får inte grepp om dem i vår egen defensiv, så att vi kan styra och ställa som vi vill. Vi får bättre koll på det i andra och vi kommer igång med våra grejer, så då får de lite mer problem, säger assisterande tränare Andreas Staaf.

Matchen präglades genomgående av en sak och det var missade målchanser. Redan i den första lyckades hemmalaget bränna en rad heta chanser och den andra halvleken fortsatte på samma sätt. En som däremot lyckades hitta rätt och som tillslut blev den som spräckte hemmalagets målnolla var rutinerade Mårten Grönwall. Detta då han tog tillvara på en långboll från liberon Markus Hast.

– Jag åker på en långboll som jag tror att jag ska plocka ner själv, men det är en försvarare som touchar den och jag kommer i bra linje med bollen och kan runda målvakten. Ett ganska simpelt mål egentligen, säger Mårten.

Man ska ha lite hjälp av försvararna också.

– Ja, ibland ska man väl ha lite tur i alla fall (skratt).

Katrineholm var det klart bättre laget under den andra halvlekens första halva och efter ytterligare en rad av missade målchanser så kunde Joakim Olofsson tillslut kvittera till 2-2 från straffpunkten i matchens 71:a minut.

Därefter blev matchen en enda stor holmgång med målchanser som avlöste varandra åt båda håll och från läktaren var det en smärre omöjlighet att hålla pulsen nere. Men det var en eftermiddag där bollen inte ville in och efter att bland annat ha haft bollar som gått i hjälmen på målvakten, via ribban och över så fick hemmalaget nöja sig med en poäng. En poäng som kan visa sig väl så viktig inför den sista omgången.

– Tyvärr vinner man ju inga matcher på att skapa chanser, utan det gäller att sätta dem också, konstaterar Mårten Grönwall och fortsätter:

– Sedan ser väl utgångsläget ungefär likadant ut som om vi hade vunnit, så det känns väl ändå ganska positivt med en poäng.

Ja, för i och med att Jönköping samtidigt föll med 1-8 i sitt hemmamöte med Nässjö så klättrade Katrineholm upp på den där så hett eftertraktade kvalplatsen. Lagen återfinns nu på samma poäng inför den sista omgången kommande lördag, men KB har tre måls bättre målskillnad. I den sista omgången tar Jönköping emot Tranås hemma på Råslätt samtidigt som Katrineholm åker till Lidköping för att gästa LAIK. Noterbart är att nästa helgs båda motståndarlag möttes under lördagen och där vann Tranås hemma på Swetouch Arena med hela 10-4.

– Såhär kort efter matchen så känns den ändå ganska bra. Jag var rätt besviken direkt när domaren blåste av. Jag hade velat att vi liksom skulle få lite vind i seglen och lite segervittring, men nu känns det ändå ganska bra. Vi har ändå kvalplatsen inför sista matchen. Det är i våra händer och vi måste vinna den oavsett, säger Mårten Grönwall.

Se hela intervjun med Mårten Grönwall i spelaren oavför artikeln och hela intervjun med Andreas Staaf nedan: