Skip to content

KB missade kvalchansen - åker ur

25 februari 2017

Katrineholm Bandy spelar i division 1 nästa säsong. Det står klart efter lördagens 8-2-förlust borta mot Lidköpings AIK.

Katrineholm Bandy lyckades inte gå segrande ur kampen om en kvalplats för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Istället blev det en blytung 8-2-förlust borta mot Lidköpings AIK samtidigt som Jönköping besegrade Tranås på hemmaplan med 6-5.

Dramatiken i Sparbanken Lidköping Arena började dock redan under uppvärmningen. Brandlarmet gick, arenan fick utrymmas och matchstarten fick skjutas upp med tio minuter. Väl då blev det tekniska problem med livesändningen och kanske borde undertecknad ha börjat ana att det helt enkelt var en sådan dag där saker och ting inte stämde.

När matchen väl kom igång så var det ett piggt Katrineholm inledningsvis, men efter tiotalet minuter började LAIK ta över matchen och i den 23:e minuten kunde Markus Johansson slå till när bollen trillade ner framför honom, fri i straffområdet, efter ett inspel från vänster. Därefter dröjde det bara en handfull minuter innan Martin Hagman kunde dubbla hemmalagets ledning på hörna, men KB lyckades svara.

Bara en dryg minut senare vann nämligen Daniel Strömwall bollen på offensiv planhalva och droppade till Fredrik Öjdahl som kunde åka upp till straffområdeslinjen och skicka iväg en isare som letade sig in i mål.

2-1 stod sig sedan fram till halvtidsvilan och samtidigt som KB spelade upp sig allt mer mot slutet av halvleken så gjorde Tranås 3-1 på Jönköping nere på Råslätt. Ett resultat som gjorde att KB alltjämt behöll greppet om kvalplatsen, men i den andra rasade allt.

– Jag tycker ändå att vi kommer in hyggligt i matchen första tio och gör det bra, men sedan tappar vi lite och har en lite sämre period mitt i första. Sista kvarten, 20 så får vi väl lite bättre pejl på hur vi vill ha det och har en bra känsla i halvtid, säger assisterande tränare Andreas Staaf.

Joakim Olofsson kvitterade visserligen till 2-2 från straffpunkten tidigt i den andra halvleken, men medvinden blev kortvarig. Istället kunde LAIK ta ledningen igen, även det på straff, genom matchens klart bästa spelare, Johan Karlsson, efter 55 minuters spel. Tio minuter senare hade samme man gjort en assist och ytterligare ett mål och uppförsbacken var enorm för gästerna.

Samtidigt i Jönköping hade nämligen hemmalaget hämtat upp till 4-4. En poäng som räckte för att klättra upp på kvalplatsen, men smålänningarna nöjde sig inte där. Både 5-4 och 6-4 kom innan Tranås tillslut reducerade i matchens sista minut, men då var kvalstriden redan avgjord sedan länge.

LAIK lyckades nämligen utnyttja ytorna bakom ett desperat Katrineholm och när domare Liljegren satte punkt för lidandet så visade resultattavlan 8-2, men den hade lika gärna kunnat visa "DIVISON 1" i versaler.

– Det är nattsvart just nu kan man ju säga, konstaterar Andreas Staaf med en djup suck efter matchen och får medhåll av lagkapten Kristoffer Konttori.

– Det är jobbigt. Jag hade faktiskt ganska höga förhoppningar på oss idag, men vi räcker inte riktigt till. Jag tycker inte att vi gör någon bra match samtidigt är motståndet… De är duktiga. De trillar boll bra och straffar oss ganska enkelt egentligen, säger han.

I det nu väldigt kompakta mörkret och trots att det mesta känns tungt och ledsamt så är hela Katrineholm Bandy på det klara med en sak - vi ska tillbaka upp i Allsvenskan så fort som någonsin bara möjligt. Tack till alla er som stöttat oss under säsongen! Vi hoppas ha ert ovärdeliga stöd i ryggen även nästa säsong!

Se matchen i repris i spelaren ovanför artikeln och se hela intervjun med Kristoffer Konttori och Andreas Staaf nedan.