Skip to content

KLART: Olle och “Löjjan” förlänger med KB

3 mars 2017

Katrineholm Bandy ska tillbaka till Bandyallsvenskan och som ett del i detta står det nu klart att både anfallaren Olle Larsson, 26, och ytterhalven Fredrik Öjdahl, 28, har skrivit nya flerårsavtal med klubben.

Katrineholm Bandys arbetet för att ta sig tillbaka till Bandyallsvenskan har börjat. Under torsdagen lanserade klubben kampanjen #VISKATILLBAKA och redan nu står det klart att två viktiga spelare väljer att förlänga sina kontrakt med klubben. Spelarna i fråga är anfallaren Olle Larsson och ytterhalven Fredrik Öjdahl och styrelsens sportsligt ansvarige, Nichlas Lindén, är mycket glad över de nya avtalen.

 

– Det är jätteviktigt för oss att få till de här förlängningarna såhär pass tidigt. Vi vill gärna köra på och inte ligga på hanen för mycket. Vi vill visa att vi håller ett högt tempo och det är viktigt nu när vi börjar bygga det här allsvenska laget, säger Nichlas och fortsätter:

 

– Det här är killar som vill att vi ska göra det här tillsammans. De är med på klubbens tankesätt och ser positivt på det.

 

Nichlas Lindén om Fredrik Öjdahl:

 

– Det är ju en spelare som har varit med under resans gång, med både upp och nedgångar, och det är jätteviktigt att ha en så rutinerad spelare i truppen. Det ger stabilitet åt gruppen och Fredrik har också alla verktygen i lådan för att vara oerhört viktig i framtiden - både som spelare och som lite “pappa” och förebild åt yngre spelare.

 

Nichlas Lindén om Olle Larsson:

 

– Olle är en positiv energiklick som även har utvecklingspotential som bandyspelare. Det känns positivt att se hans utveckling och jag tror att det finns mer att hämta där framöver också. Får han träningen och lite hjälp i rätt riktning så tror jag att det kan bli riktigt bra.

 

Även spelarna själva ser fram emot att vara med och ta klubben tillbaka till Bandyallsvenskan.

 

– Jag känner väl att vi måste vara med nu och bidra för att vi ska ta oss tillbaka upp igen. För mig är det en skyldighet att ge tillbaka nu när den här säsongen blev som den blev. Jag tycker fortfarande att det är jäkligt kul att spela och jag hade inga som helst planer på att lämna för någonting annat, säger Fredrik Öjdahl, vars kontrakt sträcker sig över två år, och menar vidare att klubbens uttalade målsättning att studsa tillbaka direkt bidrog till beslutet att förlänga per omgående.

 

– Det är bra och fruktansvärt viktigt att informationen kommer såhär tidigt, att det är rakt och tydligt. Det är jäkligt viktigt. Klubben vill någonting och man har varit öppna och ärliga. Det påverkade mig att skriva på såhär fort.

 

Olle Larsson:

 

– Ja, Öjdahl var ju tydligen sen till sitt möte med Lindén och jag råkade vara nere på Backavallen, så då passade jag på att skriva själv på stående fot, skrattar Olle, vars kontrakt sträcker sig över tre år.

 

Så vi ska egentligen tacka det faktum att Öjdahl inte kan passa tider att du förlängt kontraktet redan nu?

 

– Haha, ja lite så. Men skämt åsido så var jag tidigt på det klara med att jag ville vara en av de som går i bräschen och jag hade aldrig några intentioner att lämna.

 

Allsvenskan kontra division 1 - Vad känner du spontant inför nästa säsong?

 

– Det är både roligare och proffsigare att spela i Allsvenskan, så vi måste se till att den enda skillnaden nästa säsong blir vad motståndarna heter. Det är ingenting att grina ner sig över, utan vi får se till att vara allsvenska i allting vi gör så ska det nog bli skitbra!

 

Se videointervjun med Olle Larsson i spelaren ovanför artikeln och intervjun med Fredrik Öjdahl nedan:

 

#VISKATILLBAKA!