Skip to content

KLART: Emil Andersson förlänger med KB

30 mars 2017

Ännu en ung talang stannar i Katrineholm Bandy. 18-årige Emil Andersson har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Efter att tidigare i veckan har gjort klart med 17-årige Oscar Jepsen så står det nu klart att ännu en ung talang skriver ett treårskontrakt med Katrineholm Bandys A-lag. Den här gången är det Hälleforsnäs-sonen Emil Andersson som satt pennan mot pappret.

– Emil kom ju till oss i höstas från Eskilstuna och jag personligen hade ingen direkt koll på honom då, men det visade sig ju väldigt snabbt att det fanns både potential och ett intresse av att utvecklas, över det normala, hos honom. Han har tagit oerhörda kliv under året och vi hoppas givetvis att vi ska kunna fortsätta hjälpa honom utvecklas såhär otroligt positivt, säger Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i Katrineholm Bandys styrelse.

Andersson svarade under sin första säsong i klubben för fina 21 poäng (13+8) på 13 matcher i Pojkallsvenskan och lyckades dessutom slå sig in i A-laget. I Allsvenskan blev det ett mål på 14 matcher för den nyblivne 18-åringen.

– Det känns riktigt bra! Det ska bli roligt här att börja om i ettan och bygga uppåt igen, så det ska bli kul, säger Emil och berättar vidare om sin egen utveckling den gångna säsongen.

– Det var en väldigt lärorik säsong. Tuff på olika sätt och lärorik. Med P18 gick det bra med resultaten och mycket mål och sådär. I A-laget så var väl resultaten inte med, men det var kul att få vara med och känna på det och vi gav det en chans i alla fall. Det var skönt att få förtroende och att till och med få spela från start på slutet, så det var kul.

Det faktum att klubben kommunicerat att man vill tillbaka till Allsvenskan direkt. Hur mycket påverkade det ditt beslut att skriva på?

– Det var skönt att klubben uttalade ordentligt att vi ska tillbaka och att ha liksom vinnarmentaliteten att ta oss tillbaka. Det var väldigt viktigt för mig.

Vi hälsar Emil Andersson välkommen in i truppen till nästa säsong. Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA!