Skip to content

KLART: Hugo Klarén förlänger med KB

4 april 2017

Katrineholm Bandy har förlängt kontraktet med ännu en egenfostrad ung talang. Den här gången handlar det om 17-årige Hugo Klarén.

Lagbygget inför säsongen 2017/18 fortsätter. Under tisdagen har Katrineholm Bandy glädjen att meddela att klubben skrivit ett ettårskontrakt med 17-årige Hugo Klarén, som under förra säsongen gjorde sju allsvenska matcher.

– Hugo är en påläggskalv som kommer att blomma ut inom några år. Det är ännu en ung spelare som vill framåt. Vi tycker att vi med det här visar att vi vill ta hand om våra unga talanger och även att vi har behov av dem framöver, säger Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i Katrineholm Bandys styrelse.

Hugo, som öste in 23 mål och åtta assist på tolv matcher i Pojkallsvenskan i vintras, ser själv fram emot chansen att få mer speltid i division 1.

– Det känns kul faktiskt! Det är första gången jag skriver ett kontrakt med ett A-lag efter att ha kommit från att spelat ungdomsbandy, säger Klarén och fortsätter:

– För mig så tycker jag… Jag tror att det blir lättare för mig att få spela i division 1. Det är ju ganska hög fart i Allsvenskan. Så det är ju ganska positivt tycker jag, så får vi spela oss upp.

Vi hälsar Hugo välkommen in i truppen till nästa säsong. Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA