Skip to content

KLART: Joakim Olofsson förlänger med KB

6 april 2017

Lagbygget inför nästa säsong fortsätter. Nu står det klart att försvarsklippan Joakim Olofsson har skrivit ett treårskontrakt med Katrineholm Bandy.

Katrineholm Bandy fortsätter att bygga truppen inför säsongen 2017/18 och efter en rad unga talanger så är det nu dags för en etablerad och, i sammanhanget, rutinerad spelare att sätta pennan mot pappret. Det handlar om 28-årige Joakim Olofsson som har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Det ska bli jäkligt roligt faktiskt. Jäkligt inspirerande att börja om på nytt nu med ett nytt lag och allting. Det ska bli jäkligt roligt, säger Jocke, som under den gångna säsongen svarade för sex mål på de 14 matcher han spelade.

Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i klubbens styrelse, anser att förlängningen med Olofsson är viktig ur flera synvinklar.

– Det är viktigt för att få in stabilitet i backlinjen samt att vi har skrivit ett längre avtal som gör att vi kan bygga på sikt. Allting bygger på att vi ska ha framtidstro och en långsiktighet i allt det vi gör, säger Lindén.

Trots att Jocke är mer än tio år äldre än vissa spelare som nyligen skrivit kontrakt med klubben så poängterar Lindén att det finns många år kvar i kroppen på #2.

– Grabbarna är inte gamla ännu. De har många år framför sig och det är det vi ska utnyttja, säger han.

Vi välkomnar Joakim Olofsson in i truppen till nästa säsong! Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA