Skip to content

KLART: Marcus Lagerbäck stannar i KB

7 april 2017

En sjunde kontraktsförlängning är klar inför säsongen 2017/18. Katrineholm Bandy och Marcus Lagerbäck är överens om ett treårskontrakt.

Katrineholm Bandy fortsätter att säkra upp spelare från förra säsongens trupp inför framtiden. Efter att backklippan Joakim Olofsson blivit klar under torsdagen så står det nu klart att han får sällskap av det offensiva energiknippet Marcus Lagerbäck, 24. Kontraktet sträcker sig över tre säsonger. "Macke" svarade för sju mål och en assist på 17 matcher den gångna säsongen och nu hoppas både han själv och klubbens sportsligt ansvarige, Nichlas Lindén, på en bra försäsong för att möjliggöra en ännu bättre säsong.

– Jag hoppas att vi redan nu kan påbörja förberedelserna inför säsongen. Att "Macke" får möjligheten att förbereda sig inför säsongen och att han får en klart mycket bättre säsong mot vad han hade i vinter. Han hade en tung säsong, men jag tror att "Macke" kommer att leverera i år och att han bygger på sig självförtroende för framtiden och till det att vi tar steget tillbaka upp till Allsvenskan, säger Nichlas Lindén.

Lagerbäck själv siktar också på ett starkt 2017/18.

– Det känns jättebra! Vi är överens och det är kul att haka på tåget igen. Nu jävlar, säger han och fortsätter:

– Det är bara att kasta förra säsongen bakom sig och glömma det.

Att klubben så tydligt sagt att man vill tillbaka till Allsvenskan. Hur mycket betydde det för ditt beslut?

– Allt, skulle jag säga. Nu är ju målsättningen redan klar så nu är det bara att köra. Det finns ju ingenting annat. Både spelare och styrelse är överens, så det är bara en sak som gäller.

Vi välkomnar Marcus Lagerbäck in i truppen till nästa säsong! Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA!