Skip to content

KLART: Niklas “Messi” Eriksson tillbaka i KB

10 april 2017

Årets första stjärnvärvning är i hamn och det är inte vilken värvning som helst. Niklas “Messi” Eriksson lämnar nämligen Elitserien och Tillberga för att komma hem till Backavallen igen.

– Det är jättepositivt att Niklas väljer att komma tillbaka till oss och vara med i det här bygget som vi startar nu, där vi ska tillbaka (till Allsvenskan). Det känns jättebra att vi får ett förtroende av Niklas och att han tycker om de idéer som vi har diskuterat och ventilerat här under några veckor, säger Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i Katrineholm Bandys styrelse.

 

Katrineholm Bandy har gjort klart med ett första nyförvärv inför säsongen 2017/18. Detta då 26-årige Niklas “Messi” Eriksson bestämt sig för att lämna Elitserien och Tillberga för att komma hem till Backavallen och hjälpa KB tillbaka till Allsvenskan. Ett beslut han är glad över att ha fattat, men som han också medger inte var helt enkelt.

 

– Det har varit fyra jobbiga veckor. Många tankar kring hur jag ska göra och så… Det har varit jättekul i Tillberga, ett väldigt givande år med bra tempo och så, men jag har resonerat både bandymässigt och privat och tillsammans har det blivit så att jag brinner för att få ta en större roll i Katrineholm i vinter och det vet jag att jag kommer att få också, säger “Messi”.

 

Hur mycket motiverar det att komma hem och kanske kunna vara den som gör verklighet av målsättningen att ta klivet tillbaka till Allsvenskan?

 

– Det känns väl jätteroligt om man kan ta det stora steget nu och visa att föreningen menar allvar med att vi ska tillbaka till Allsvenskan. Det känns ju jättemotiverande att göra det, men om det var Allsvenskan eller Division 1 kommande säsong spelade nog inte så stor roll för mig. Jag är intresserad av att vara delaktig i att bygga ett spel, att ta en större roll och hjälpa till på det sättet.

 

Vad har du blivit bättre på under det här året?

 

– (Skratt) Ja, jag skulle väl säga att jag har visat lite mer ödmjukhet i vinter och tagit roller som jag kanske inte vill och tagit jobb för andra och sådant. Ska man vara ärlig så gjorde jag inte det i Katrineholm. Jag brydde mig om mitt eget spel och att göra så många mål som möjligt och det har jag blivit bättre på i vinter när jag har fått slita arslet av mig för att få spela helt enkelt.

 

Kontraktet med “Messi” sträcker sig över säsongen 2017/18.

 

Vi välkomnar Niklas hem till Katrineholm Bandy och Backavallen igen! Se hela intervjun med "Messi" i spelaren ovanför artikeln och en intervju med Nichlas Lindén nedan. #VISKATILLBAKA