Skip to content

KLART: Henrik Karlsson förlänger med KB

12 april 2017

Spelartruppen till säsongen 2017/18 har nått tvåsiffriga numerärer. Detta då det nu står klart att vår egen "Kung Henrik" vaktar kassen i ytterligare en säsong.

– Det är viktigt att vi har någon som vaktar buren (skratt). Henke är en lugn och reaktionssnabb målvakt som har lyft sig och var en av våra bästa spelare den gångna säsongen. Det är så klart positivt att vi kan behålla en sådan spelare, säger Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i klubbens styrelse, och fortsätter:

– Han och Hampus (Lindén, målvaktskollega reds. anm.) har tävlat med varandra på varje träning under den gångna säsongen och tagit mycket lärdom av varandra. Jag tror att Henke kan utvecklas ytterligare och målvakter ska väl vara bäst vid 35, så han har en bit kvar (skratt).

Den 22-årige målvakten Henrik Karlsson har, trots sin ringa ålder, redan hunnit med en handfull A-lagssäsonger med Katrineholm Bandy och genomgående varit en av Allsvenskans bästa målvakter de senaste åren. Nu står det klart att #13 blir kvar i klubben i ytterligare en säsong - med målet att ta KB tillbaka till Allsvenskan.

– Det är kul att ha en tydlig målsättning och den känns inte helt orimlig, så det ska bli spännande, säger Henke.

Hur var den gångna säsongen för din del?

– Det var ju bra träning för min del. Mycket att göra (skratt). Det var bra för min del att få hem Hampus med. Det gjorde mycket för mig med en väldig konkurrens och jag känner att jag blev bättre, så får jag jobba vidare på det.