Skip to content

KLART: Viktor Nilsson stannar i KB

13 april 2017

För fjärde dagen i rad har Katrineholm Bandy glädjen att presentera en nyhet kring truppen till nästa säsong. Den här gången är det Viktor Nilsson, 23, som har skrivit på för tre nya år.

– Viktor är en oerhärt trygg spelare. Ingen fartspelare, men otroligt duktig på att läsa spelet. En spelfördelare, en playmaker egentligen, som jag tror kan fortsätta utvecklas. Man ska komma ihåg att Viktor och flera andra av killar inte är alls gamla ännu. Vi ska komma ihåg att de har många år framför sig och det ska vi utnyttja, säger Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i styrelsen.

23-årige Nilsson har varit med i A-laget i flera år redan och mestadels huserat som vänsterhalv. Den gångna säsongen blev det dock bara spel i 13 allsvenska matcher och nu siktar han på att ta tillbaka en helt ordinarie tröja till nästa säsong.

– Det känns kul med ännu en säsong att se fram emot och att kunna göra något bättre än förra året. Det känns som att jag har mer att ge än under förra säsongen. Jag tycker väl inte riktigt att jag fick chansen att visa vad jag hade att ge, så det ska bli intressant med en ny säsong.

Härnäst väntar dock läkarundersökningar för Viktor. Detta efter att han råkat ut för en olycka på arbetsplatsen som gett honom problem med ett knä.

– Jag fick en liten kontainer, som väger 200 kilo ungefär, över benen, så det är klart att knät kan ha fått sig en smäll, men vi får se.

Men du känner ingen oro för bandysäsongen som kommer?

– Nej, det tror jag inte ska vara någon fara. Det är många månader kvar och mycket tid att rehaba på och att komma igång.

Vi välkomnar Viktor in i truppen till nästa säsong! Se hela intervjun i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA!