Skip to content

KLART: Lucas Palm förlänger med KB

18 april 2017

Efter några dagars påskledighet fortsätter vi nu att skicka ut strålande nyheter inför nästa säsong. Den här gången är det att 17-årige Lucas Palm har skrivit ett nytt ettårskontrakt med klubben.

Efter att ha gjort allsvensk debut redan under säsongen 2015/16 så blev den gångna säsongen Lucas Palms första hela i Katrineholm Bandys A-lag. En säsong som han menar gjort honom gott och som han nu ämnar bygga vidare på då det står klart att han skrivit på för ytterligare ett år med klubben.

– För min del var det riktigt bra att få komma upp i A-laget. Det var ju ganska nytt och jag har ju utvecklats väldigt mycket. Det kanske inte har synt jättemycket i A-laget, men i P18 tyckte jag att det blev stor skillnad av att få träna och spela med A-laget, säger "Lacke".

Den gångna säsongen blev det visserligen inga poäng framåt i Allsvenskan, men i Pojkallsvenskan dominerade Palm stort från sin högerhalvsposition med otroliga 30 mål och 29 assist på 16 matcher - hela 19 poäng fler än tvåan i seriens poängliga. Nu hoppas han kunna slå sig in på samma position i A-laget, där han hittills mest fått agera anfallare.

– Självklart så vill jag ju ta en plats i A-laget och få spela så mycket som möjligt och utvecklas där. Sedan hoppas jag väl att P19 blir bra och att jag ska kunna leda det laget, säger han och fortsätter:

– Jag vill ju spela högerhalv. Det är ju där jag ska spela, tycker jag, men självklart är det bra att få prova på annat och lära sig andra positioner också.

Hur är din känsla spontant inför nästa säsong?

– Jag är taggad. Riktigt taggad. Det ska bli skitkul det här!

Vi välkomnar Lucas in i truppen till nästa säsong! Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA!