Skip to content

KLART: Lars Larsson förlänger med KB

21 april 2017

Katrineholm Bandy har under fredagen glädjen att meddela att mittfältsmotorn Lars Larsson, 22, har skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

Efter en debutsäsong i Allsvenskan där han snabbt blev en nyckelspelare på mittfältet med sitt hårda arbete så står det nu klart att 22-årige Lars Larsson väljer att satsa vidare med Katrineholm Bandy i ytterligare tre säsonger.

– Lars gjorde det jättebra under sin första allsvenska säsong och utvecklades hela tiden. Han är ett oerhört energiknippe, en arbetsmaskin som jobbar otroligt hårt defensivt. Han kanske inte syns jättemycket ute på isen, men han gör ett oerhört lagarbete, säger Nichlas Lindén, sportsligt ansvarig i styrelsen.

Lars själv håller med om att den gångna säsongen var ett steg i rätt riktning för hans egen del och nu hoppas han kunna ta nästa kliv.

– Det var en rolig säsong, trots ett tråkigt slut. Utvecklingsmässigt tycker jag att jag har gjort ganska stora framsteg och nu har man ju fått smak för Allsvenskan, så nu vill man ju bara tillbaka dit, säger han.

Vad hoppas du kunna ta för kliv för egen del?

– Göra lite mer mål kanske. Det är ju alltid roligt (skratt). Nej, men jag ska väl mest mosa på på mitten och göra det tufft för motståndarlaget. Det är väl det jag är bra på. Sedan om man får göra lite poäng så är ju det alltid roligt det också.

Slå brorsan (Olle) i poängligan?

– (skratt) Ja, jag vet inte. Han spelar ju lite högre upp än mig, men det kan man ju hoppas på. Han hade väl två eller tre mål upp på mig den här säsongen, så jag vet inte om man ska säga att det är dåligt eller bra från min eller hans sida, men det är som det är.

Vi välkomnar Lars in i truppen till säsongen 2017/18! Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA!
–