Skip to content

KLART: Pontus Ekström skriver A-lagskontrakt

7 september 2017

Katrineholm Bandy har idag glädjen att meddela att målvaktstalangen Pontus Ekström, 15, har skrivit på ett treårskontrakt med klubbens A-lag.

Planen var att lämna Katrineholm för bandygymnasiet i Nässjö. Så blev det dock inte. Målvaktstalangen Pontus Ekström är nämligen tillbaka på Backavallen och det med målsättningen att konkurrera om speltiden i A-laget med sju år äldre Henrik Karlsson. En utmaning som blott 15-årige "Poppe" är övertygad om att han kan klara av.

– Jag vill kriga för en plats som vem som helst. Det är ju inte som att man går och tänker att man vill sitta på bänken liksom utan man vill ju spela så mycket som möjligt, säger Ekström.

– Jag tror att jag har bra chanser (att konkurrera ut "Henke" reds. anm.). Jag har ganska stor chans, fortsätter han med ett leende.

Kontraktet med A-laget sträcker sig över tre säsonger och "Poppe" ser fram emot säsongen och att få kampera ihop med storebror Jesper, som tidigare i år återvände till klubben från Örebro.

– Vi har ju stora chanser att gå upp, så är det ju bara. Vi har ett bra lag har vi och blandat juniorer och erfarna spelare, så jag tror att vi har stora chanser faktiskt, säger han.

Och så är brorsan tillbaka från Örebro!

– Ja, det ska bli kul att spela med honom!

Se hela intervjun med Pontus Ekström i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA