Skip to content

Oavgjord premiär mot "Fläkten" - "Riktigt bra"

10 september 2017

Under söndagen inledde Katrineholm Bandy försäsongsmatchandet med att spela oavgjort, 3-3, mot allsvenska Västanfors IF i Västerås.

Inför söndagens träningsmatch i ABB Arena hade allsvenska Västanfors spelat två träningsmatcher (mot Tillberga och Gustavsberg) och vunnit båda, medan Katrineholm Bandy inte ens tagit ett skär på stor is. Detta var dock ingenting som speglade matchbilden speciellt mycket. KB genomförde den första halvleken med stort bollinnehav, stort lugn och mycket tålamod.

Det var dock "Fläkten" som tog ledningen redan i den 5:e minuten då en tappad boll på egen planhalva av KB-spelare resulterade i att Johan Söderström kunde göra 1-0 för Fagersta-laget.

Kvitteringen skulle dock komma. Efter att ha haft lite svårt att skapa de riktigt heta chanserna trots stort bollinnehav så kunde Niklas Eriksson sätta fart från egen planhalva i den 35:e minuten och på egen hand sätta 1-1.

– Det är vi som för matchen i långa stunder i första halvleken. Jag ska inte säga att det är överraskande bra, men det ser faktiskt bra ut det gör det, säger Katrineholm Bandys assisterande tränare Fredrik "Pajen" Johansson.

I den andra halvleken var det som om KB fick retroaktiv utdelning för spelövertaget under de första 45. I den 49:e minuten kunde nye Tobias Forsman ta tillvara på en hörnretur och skjuta sitt första mål i den blåröda tröjan fram till 2-1 och bara minuter senare fick Marcus Lagerbäck chansen från straffpunkten och gjorde inget misstag.

Väl i 3-1-ledning så började dock KB-spelarna tappa initiativet i matchen och Västanfors tog över mer och mer. Robin Rebermark reducerade till 2-3 i 64:e minuten och därefter fortsatte hans lag att pressa tillbaka sörmlänningarna och jaga en kvittering.

Klockan tickade dock KB:s väg - nästan hela vägen in i mål. Med matchens näst sista bolltouch kunde nämligen Johan Söderström peta in kvitteringen till 3-3 efter en tilltrasslad situation i straffområdet, men trots den sena kvitteringen i baken så fanns det mycket att glädjas åt i KB-lägret. Matchplanen följdes nämligen fullt ut.

– Ja, den följer vi till punkt och pricka egentligen. Vi pratade om tre saker inför matchen: att vi skulle hålla höjd på våran topp, att vi skulle få in bra avstånd i vår defensiv mellan våra fyra mittfältare och att vi skulle sätta upp bollarna på rättvänd spelare, i det här fallet våra defensiva mittfältare, och det gjorde vi riktigt bra så länge vi orkar, säger "Pajen" och berömmer även spelarna för sitt lugn och tålamod.

– Ja, där är jag faktiskt lite förvånad måste jag säga, för om man tittar på de träningar som vi har haft så tycker jag vi bara går framåt och framåt och framåt hela tiden. Så jag måste säga att det väldigt moget idag.

Vad ska ni bygga vidare på här i veckan fram till nästa match?

– Det är ju att fortsätta. Vi kommer att prata om de här sakerna som vi hade till den här matchen med naturligtvis, men det var som jag sa till Andreas (Staaf, ass tränare reds. anm.) här efter matchen att det känns som att man kan gå ett steg till redan nu. Det vet jag inte om vi ska göra, men vi ska bygga vidare på det vi har i varje fall.

Nästa träningsmatch spelas även den i ABB Arena, Västerås, då IF Boltic står för motståndet nästa söndag.

Se hela intervjun med "Pajen" i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA