Skip to content

Sent mål sänkte KB mot Boltic

17 september 2017

Katrineholm Bandy var under söndagen på väg mot försäsongens andra oavgjorda match, men med matchens sista bolltouch lyckades Boltic roffa åt sig segern i ABB Arena.

Söndagens träningsmatch mot allsvenska Boltic, säsongens totalt andra, började på bästa tänkbara sätt för Katrineholm Bandy. Redan i den femte matchminuten kunde nämligen Marcus Lagerbäck dundra in en hörna från höger och sätta sörmlänningarna i förarsätet.

KB fortsatte den första halvleken med att spela mestadels klokt och med ett bra tempo. Flera heta målchanser skapades, där bland annat Niklas "Messi" Eriksson missade ett friläge, samtidigt som Karlstadlaget skapade betydligt färre chanser. Tillslut skulle dock även "Messi" hitta rätt. Strax innan pausvilan svarade nämligen #7 för ett riktigt solonummer och avslutade med att sätta bollen i nät och 0-2 på tavlan var ett faktum.

Om den första halvleken var relativt positiv, så var början på den andra någonting helt annat. Några kritiska bolltapp gjorde att värmlänningarna både kunde reducera och kvittera innan klockan slagit 49 minuter.

Matchen såg ut att vara på väg att svänga helt, men istället för att tappa greppet så svarade KB snabbt då Niklas Eriksson smällde in 2-3 ur nästan ingen vinkel alls i matchens 52:a minut.

Den andra halvleken fortsatte att svänga och efter att Boltic kvitterat ännu en gång så lyckades de även ta ledningen med 4-3 på en generöst utdelad straff i matchens 78:e minut. KB hade dock inte gett upp och bara drygt två minuter senare kunde Marcus Lagerbäck sätta sitt andra för dagen. Även det på straff.

4-4 såg ut att bli slutresultatet och det kändes dessutom som ett helt rättvist sådant, men i matchens absolut sista sekund (rentav en handfull sekunder efter att den annonserade tilläggstiden gått ut) lyckades Jonathan Sundberg krångla in ett segermål för Boltic.

– Vi gör väl en bra krigarinsats under 90 minuter måste jag säga. Vi hamnar väl inte riktigt rätt i varken offensiven eller defensiven som vi vill. Vi gör det väl bra stundtals, men vi får ta med oss att vi hade krigarhjärta i 90 minuter idag. Det var riktigt bra, säger assisterande tränare Andreas Staaf efter matchen.

Nästa helg är A-laget spelledigt, men helgen därefter väntar nästa träningsmatch då laget gästar Örebro SK i Behrn Arena den 30 september.

Se hela intervjun med Andreas Staaf i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA