Skip to content

Seger mot GT/76 utan att imponera

9 oktober 2017

Katrineholm Bandy tog under söndagen försäsongens andra raka seger då GT/76 besegrades med 6-4 i ABB Arena, Västerås.

Efter förra helgens starka seger borta mot allsvenska Örebro SK fortsatte Katrineholm Bandy på vinnarspåret under söndagen. Detta då division 1-kollegorna GT/76 stod för motståndet i ABB Arena, Västerås. En seger som dock satt relativt långt inne.

Det var nämligen motståndarna från Stockholm som inledde bäst och redan i matchens femte minut kunde William Ohlsson göra matchens första mål. Olle Larsson kvitterade för KB efter dryga kvarten, men det var GT som återigen tog ledningen innan Katrineholmsledningen begärde en timeout innan klockan passerat 20 minuter spelat.

– Nej, vi kommer väl inte upp i den nivån som vi vill idag (läs; söndag). Vi trodde att vi skulle få lite mer boll och lite mer flyt i vårt spel, men det hackar lite, säger huvudtränare Roger Staaf.

Mot slutet av den första halvleken så började bitarna dock så sakteliga falla på plats för KB och under halvlekens sista åtta minuter kunde, i tur och ordning, Niklas "Messi" Eriksson, Viktor Gogman och Linus Doktare se till att paussiffrorna skrevs till 4-2.

I den andra halvleken fortsatte spelet att vara avvaktande och stundtals slarvigt och trots flertalet GT-utvisningar så lyckades Katrineholm inte utöka ledningen och knyta ihop säcken. Först i den 78:e matchminuten kunde Linus Doktare sätta 5-2, men matchen var långt ifrån över.

GT svarade nämligen för både en och två reduceringar i slutminuterna och gjorde det rejält spännande innan Hugo Klarén kunde sätta punkt för matchen med 6-4-målet - hans första i A-lagssammanhang.

– Det är ju en "coming man", så det är roligt att han får sätta dit någon balja. Det var synd att inte Oscar (Jepsen) också fick göra det när han var fri och sköt i innerstolpen, så han var lite förgrymmad när han kom till bänken, men det är kul att de är på gång de yngre, säger "Rogga".

Härnäst väntar återigen allsvenskt motstånd för Katrineholm Bandy. Detta då Gustavsbergs IF står för motståndet i ABB Arena, Västerås kommande söndag.

Se hela intervjun med Roger Staaf i spelaren ovanför artikeln.

Se matchrapporten från Elitrrapport här >>>