Skip to content

Förlust mot Nora trots bra insats

23 oktober 2017

45 riktigt bra minuter kan ibland räcka för att vinna bandymatcher. Dessvärre gjorde det inte det för Katrineholm Bandys A-lag i söndagens möte med allsvenska Nitro/Nora.

Att träningsspela mot allsvenskt motstånd har varit ett genomgående tema för Katrineholm Bandys A-lag hittills under försäsongen och de stundtals riktigt bra insatserna har varit många. Ännu en i raden av bra insatser kom under söndagen då laget ställdes mot Nitro/Nora i Behrn Arena, Örebro.

 

KB satte tonen direkt från start i matchen och efter att lagkapten Jesper Ekström gjort 1-0 i matchens 12:e minut kunde Niklas Eriksson dubblera ledningen kvarten senare.

 

– Första halvlek gör vi riktigt, riktigt bra tycker jag. Vi utmanar dem på alla fronter tycker jag. Vi håller tätt defensivt, vi låter inte de få många chanser och sen har vi ett bra etablerat spel framåt tycker jag, säger Jesper Ekström.

 

Den andra halvleken blev dessvärre inte lika lyckad. Nora klev upp betydligt högre i banan för att pressa och då klarade KB-defensiven inte av att hålla emot. 1-2 i paus blev 5-2 efter knappa 70 minuters spel innan Linus Doktare och Marcus Lagerbäck gav matchen nerv igen med varsitt mål. Det räckte dock inte hela vägen fram. På slutet gick luften ur KB-spelarna och tillslut kunde Nora vinna med 8-4.

 

– Vi blir lite tagna av att de kliver upp och det är någonting vi måste jobba på, att lösa ett presspel, men det tror jag kommer, säger Ekström.

 

Var det här den största värdemätaren sett till kvalitet på motstånd hittills under försäsongen?

 

– Ja, det skulle jag säga. Dem kommer att vara ett topplag i Allsvenskan tror jag. De har mycket rutin och är väldigt bollskickliga tycker jag, men det har varit bra motstånd vi har mött överlag.

 

Härnäst väntar första träningsmatchen hemma på Backavallen då Helenelunds IK kommer på besök kommande söndag och kapten Ekström ser fram emot att få glida ut på hemmaisen igen.

 

– Man drar på ju läpparna gör man ju. Det blir ju ett smile varje gång man ser den här isen för första gången, så är det ju. Det ska bli väldigt kul, säger han.

 

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln! #VISKATILLBAKA