Skip to content

Säsongens första träningsmatch på Vallen

27 oktober 2017

Sedan en knapp vecka tillbaka ligger isen blank på Backavallen och på söndag är det dags för A-lagets första träningsmatch på hemmaplan då Helenelunds IK kommer på besök.

Efter att, i vanlig ordning, tillbringat försäsongen i Västerås och Örebro har nu äntligen A-laget fått komma hem till Backavallen igen. I måndags tränade man för första gången den här säsongen på stor is och under söndagen väntar säsongens första match inför hemmapubliken. Detta då Division 1-kollegan Helenelunds IK kommer på besök.

– Det är ju alltid skönt med en hemmapremiär! Tyvärr är det ju ute då, men vi får hoppas att vädret är med oss, säger assisterande tränaren Fredrik "Pajen" Johansson som skämts bort med bandyhall under sina år i Örebro.

Söndagens motståndare var allsvenska så sent som säsongen 2015/16 och förra säsongen slutade laget på en andraplats i Division 1 Östra. Siktet lär vara inställt på en topplacering även kommande vinter, men för Katrineholms del ligger fokus på det egna spelet inför söndagen.

– Vi har fokus på tre saker och vi försöker ha fokus på några saker till varje match. Kanske inte alltid tre saker, men idag (läs; torsdag) har vi övat in några saker som vi ska ha med i vårt spel. Det är exempelvis inte en lyrövning utan det är en lyra som ska vara naturlig i vårt spel till exempel. Vi kanske måste lära oss att pressa lagen lite hårdare och det ska vi kanske ta med oss i den här matchen i vissa perioder, säger "Pajen" och fortsätter:

– Vi ska framförallt hålla vårt grundspel och det är ju att vi ska föra upp bollarna på våra defensiva mittfältare och därifrån ta klivet över på motståndarnas planhalva. Vad som sedan händer där har vi faktiskt inte tränat på riktigt ännu. Där får man improvisera just nu.

Laget till söndagens match saknar bland annat några av de juniorer som kommer att spela Svenska Cupen P19 på Backavallen i helgen. Dessutom saknas skadade Joakim Olofsson, men positivt är att Jacob Hollstein finns med i truppen. Jacob, som valde att satsa på fotbollsspelande efter förra säsongen, har tränat med laget igen på sistone och testas nu alltså i match.

Matchstart 14.00 på söndag, men kom gärna ner tidigare under söndagen samt på lördagen för det spelas bandy jämt och ständigt på Backavallen i helgen tack vare Svenska Cupen!

Se hela intervjun med Fredrik "Pajen" Johansson i spelaren ovanför artikeln. Vi beklagar den svaga bildkvaliteten.