Skip to content

Stormig seger på hemmaisen - "Det påverkar mycket"

29 oktober 2017

Under söndagen spelade Katrineholm Bandy säsongens första träningsmatch på hemmais och trots den väldiga blåsten så lyckades laget vinna.

Backavallen bjöd under söndagen på kanonbra is och perfekt bandyväder - bortsett från vinden. Mötet mellan Katrineholm Bandy och Helenelunds IK handlade dels om att få fart på respektive lags egna spel och dels om att få målburarna att stå kvar på sina platser.

Hemmalaget öppnade dock starkt och redan efter sju minuters spel fick Marcus Lagerbäck chansen från straffpunkten. Straffen räddades dock av målvakten, men KB tvingades inte vänta mer än en minut till innan första målet kom. Detta då unge Lucas Palm lyckades trycka in 1-0 assisterad av comebackande Jacob Hollstein.

Katrineholm fortsatte därefter att vara det spelförande laget och Marcus Lagerbäck fortsatte att stå i händelsernas centrum. 2-0 satte han efter dryga kvartens spel assisterad av Jesper Ekström och två minuter senare satt trean på pass från Niklas Eriksson.

Lagerbäck fick ytterligare ett par bra målschanser innan halvleken var över, men istället var det Helenelund som kunde reducera innan de första 45 var till ända.

– Jag är rätt besviken. Två mål, absolut, men jag borde ha gjort typ fem. Då kanske jag hade varit nöjd, säger Marcus Lagerbäck.

I den andra halvleken blev det motvind för Katrineholm Bandy, bokstavligt talat. Spelmässigt fortsatte man dock att vara det bättre laget och efter 65 minuters spel kunde Viktor Gogman göra 4-1 från straffpunkten.

Vinden störde helt klart matchens rytm och det hela blev tillslut relativt avslaget. Helenelund reducerade visserligen till 4-2 genom Albin Rönnqvist med kvarten kvar, men Niklas Eriksson kunde tillslut fastställa slutresultatet till 5-2.

– Jag tycker att vi gör en rätt så bra match ändå. Första halvlek så tycker jag att vi får igång hyfsat bra spel i alla fall. Då går det att spela eftersom vi har vinden med oss. Det blir svårare i andra när vi har motvind och det blir lite hoppig is. Det är inte så lätt då, men vi gör det bästa av det, säger mittfältaren Emil Andersson.

Hur mycket påverkar vinden?

– Den påverkar rätt mycket. Det är rätt svårt att spela i motvind. Det är inte alls lätt.

Emil har själöv haft en intensiv helg. Han, och målskytten Lucas Palm, spelade även Svenska Cupen P19. En cup där Katrineholm Bandy vann samtliga tre matcher hemma på Backavallen. 

– Vi gjorde en bra insats. Två matcher igår (läs; lördag) och vi vann båda (KB vann även söndagens match mot Västerås utan Emil och Lucas i laget reds. anm.), så det får vi ju ta med oss. Det var lite svårspelat igår med med hoppig is och lite regn och blåst och sådär, så det var inte helt lätt, men viktigt att vinna i alla fall, säger han:

Härnäst för A-lagets del väntar Slaget om Sörmland - det vill säga tisdagens länsderby mot Emils gamla klubb, Eskilstuna BS.

– Det blir speciellt. Det ska bli roligt att möta gamla lagkompisar igen. Jag har inte mött dem ännu, så det ska bli kul, konstaterar 18-åringen.

Vad tror du att vi kan vänta oss för typ av match?

– Jag tror att Eskilstuna kommer att spela rätt tufft mot oss. Det är vad jag har fått höra i alla fall. Det kommer nog inte att bli någon snäll match direkt, men vi får se till att sätta fart på bollen och fart på rören så ska vi spela ut dem.

Matchen på tisdag spelas klockan 19.15 på Backavallen.