Skip to content

Säsongens första bortamatch - "Gäller att hålla uppe tempot"

18 november 2017

Under söndagen väntar säsongens andra seriematch, den första på bortaplan, för A-laget då Wadköping/Örebro står för motståndet.

Efter att förra helgen ha städat av premiären mot Borgia med bravur väntar nu säsongens första bortamatch för A-laget då man beger sig till Behrn Arena under söndagen för att möta Wadköping/Örebro, utvecklingslag till allsvenska Örebro SK.

Motståndarna, som slutade sist i Division 1 Mellersta i fjol men klarade sig kvar via kval, har ännu inte inlett seriespelet och för deras del innebär alltså söndagens match seriepremiär. En seriepremiär av det tuffare slaget då Katrineholm får ses som klara favoriter inför matchen.

– De kommer nog att ställa upp ganska lågt, så vi får väl försöka driva på och hålla uppe tempot. Jag tror att de kommer att försöka dra ner på tempot och göra så att vi också gör det. Kan vi bara bibehålla vår skridskoåkning och vårt passningsspel så tror jag att det kommer att gå vägen, säger lagkapten Jesper Ekström, som under förra säsongen spelade ett par matcher för Wadköping då han tillhörde Örebro SK.

Från tränarhåll är analysen liknande, men fokus fortsätter att ligga på det egna spelet och trots 10-1 mot Borgia förra helgen så finns det en hel del att slipa på.

– Vi vill ju lära oss att hålla i bollen bättre och att göra fler urvändningar, ja att hota motståndarna mer. Jag har pratat om det förut många gånger. Vi måste lära oss att hota motståndarna på ett sätt där vi själva kanske har bollen djupt ner i banan och få ett hot så att vi får lagen att bli långa. Det får vi ju inte om vi inte åker skridskor och om vi inte tar de här djupa åkningarna i våra forwardspositioner till exempel. Det är det vi måste jobba på. Att få lagen att åka i sidled och att bli långa, säger assisterande tränaren Fredrik "Pajen" Johansson.

Känner ni att det är viktigt att ha såna här saker att trycka på in i matcher där ni är stor förhandsfavoriter?

– Ja, det är ju det som är det svåra och framförallt egentligen svårast för spelarna att förstå det att det är bra att vinna med 10-1 och man är glad, ja, men det kanske inte är riktigt bra i vårt spel. Det kanske inte är så vi har menat, så där har vi liksom en puck att dra i. Vi har lite att jobba med som sagt.

Läget i truppen inför söndagens match är att Marcus Lagerbäck alltjämt är avstängd efter utvisiningen i träningsmatchen mot AIK, men väntas vara tillbaka i spel efter denna match. På skadesidan är det bara Tobias Forsman som saknas till söndagens match på grund av känningar i en ljumske. Med till Örebro följer inte heller målvakten Henrik Karlsson. Detta då det varit bestämt sedan tidigare att Pontus Ekström skulle få chansen i den här matchen och "Henke" beviljades då ledigt för att kunna ägna tid åt sitt civila yrke.

Truppen till Wadköping borta (14.00): Pontus Ekström, Pelle Andersson, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Viktor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Oscar Jepsen, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Viktor Gogman, Linus Doktare.

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Fredrik "Pajen" Johansson nedan: