Skip to content

The Borgia Battle Part 2 - "Inga matcher blir lätta"

30 november 2017

Under fredagen väntar säsongens andra möte med Norrköpingslaget Borgia och KB har siktet inställt på att säkra säsongens femte raka seger.

I den blott femte omgången har det blivit dags för säsongens andra möte med Borgia/Norrköping BK. Det första, premiären hemma på Backavallen, slutade med en kassaskåpssäker 10-1-seger, men trots det krävs fullt fokus för att bärga ytterligare en tvåpoängare under fredagskvällen på Himmelstalund.

– Vi fick med oss ett bra tempo (från helgen som gick reds. anm.) och det måste vi försöka hålla upp. Inga matcher blir lätta om vi kliver ner i ett grundtempo som är alldeles för dåligt, så vi ska sätta fart på bollen och sätta fart på kroppen, säger liberon Fredrik Öjdahl efter torsdagens träning och får medhåll av mittfältaren Emil Andersson:

– Det är som alltid. Vi pratar om att ha fart på bollen och ha många delaktiga. Då kommer vi nog kunna få med oss ett bra resultat där nere i Norrköping i morgon (läs; fredag), så det gäller att ha fart på bollen hela tiden och sådär, säger Emil.

Laget till fredagens match är i det närmaste helt skadefritt. Hugo Klarén kommer inte till spel på grund av känningar i en ljumske, men annars är det helt och friskt. Att notera är dock att Pontus Ekström kommer att få nytt förtroende mellan stolparna efter att ha varit ytterst nära att hålla nollan i sin A-lagsdebut i tävlingssammanhang mot Wadköping häromveckan. Dessutom kommer Olle Larsson att testas som högerhalv istället för som anfallare och för första gången den här säsongen finns även Alvin Samuelsson med i en matchtrupp.

Laget mot Borgia: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Alvin Samuelsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Viktor Nilsson, Olle Larsson, Oscar Jepsen, Jesper Ekström, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Fredagens match börjar klockan 19.00 på Himmelstalund och om ni inte har möjligheten att vara på plats så följer ni den som vanligt bäst via våra sociala medier samt via Elitrapport.

Se hela intervjun med Fredrik Öjdahl i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Emil Andersson nedan.