Skip to content

Match mot sällsynt motståndare - "Var där för 25 år sedan"

14 december 2017

Under fredagen väntar en bortamatch för Katrineholm Bandy mot ett motstånd som få i laget tidigare ställts mot. Detta då laget gästar Otterbäckens BK på Otterstrands IP.

Efter sex raka segrar i Division 1 Mellersta jagar nu Katrineholm Bandy "lucky number seven" under fredagskvällen borta mot Otterbäcken. Ett motstånd som få i KB tidigare ställts mot och om man har gjort det så var det inte direkt igår.

– Jag har varit där en gång i mitt liv, men det är 25 år sedan jag spelade där, säger huvudtränare Roger Staaf efter torsdagens träning.

Otterbäcken, som är en klubb som historiskt har fostrat många fina bandyspelare, är det lag som hittills spelat minst antal matcher av alla i serien och de har i dagsläget mäktat med en seger på fyra spelade matcher. Någon mer detaljerad koll på motståndet har dock tränarstaben inte hunnit tillskansa sig när undertecknad träffar dem.

– Njae, inte så mycket. De har väl någon kille där (Henrik Gullberg reds. anm.) som har gjort mycket mål förut, så det är väl honom vi får se upp med, säger "Rogga" och fortsätter:

– Vi får hoppas att det blir skapligt väder. Det är lite tråkigt när det blir såhär (regn och plusgrader). Det kan ju bli lite farliga situationer på isen om man ska titta på bollen alldeles för mycket, så det är väl det viktiga i morgon.

Till fredagens match saknar KB målvakten Pontus Ekström på grund av sjukdom och Roger Staaf konstaterar att det varit lite svårigheter med förkylningar under veckan.

– Det har varit lite sjukdomar i veckan. "Poppe" har varit sjuk hela veckan, så vi får ta med "Pelle" (Peter Andersson) i morgon för att sitta på bänken bakom "Henke", men annars ska vi rodda ihop det här, säger han.

Truppen till Otterbäcken borta: Henrik Karlsson, Peter Andersson, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Fredagens match startar klockan 19.00 på Otterstrand och för er som inte har möjlighet att vara på plats så följer ni, som vanligt, matchen bäst via våra sociala medier och på Elitrapport. #VISKATILLBAKA

Se hela intervjun med Roger Staaf i spelaren ovanför artikeln…