Skip to content

7-0 gav sjunde raka - "Så jäkla skönt!"

15 december 2017

Katrineholm Bandy tog under fredagen säsongens sjunde raka seger då Otterbäckens BK besegrades med 7-0 på Otterstrands IP.

Katrineholm Bandy fortsätter att vara obesegrade i Division 1 Mellersta. Detta efter att under fredagskvällen ha besegrat Otterbäckens BK med klara 7-0 på Otterstrand i en match som inte kommer att gå till världshistorien som en av de mest välspelade.

Hemmalaget hade taktiken klar för sig från början - det var ett kompakt försvar som skulle leda vägen. De dröjde dock inte mer än drygt fyra minuter innan Marcus Lagerbäck rakade in en retur efter ett kanonskott utifrån av Joakim Olofsson.

Den första halvleken innehöll ett enormt spelövertag för gästerna, men det kompakta hemmaförsvaret såg till att det "bara" stod 0-3 i paus. Detta efter ett självmål och en mycket elegant lyftning av Linus Doktare som Niklas "Messi" Eriksson sög ner och gjorde mål på.

I den andra halvleken fortsatte KB att dominera matchbilden och OBK fortsatte att stå lågt. Känslorna var dessutom heta då slagen och tjuvknepen duggade tätt. KB hade dock inga problem att hålla undan och dessutom glida ifrån till slutresultatet 0-7. Säsongens första nolla för målvakten Henrik Karlsson.

– Ja du, speciell match alltså. Jag har aldrig varit med om ett såhär lågt stående lag. De hade inte alls mycket, men vi gör det vi ska. Vi vinner och så jäkla skönt att hålla nollan, säger Karlsson efter matchen.

Ett annat glädjeämne för kvällen var att Lucas Palm fick fira sin 18-årsdag med seger.

– Vi gör det väl bra med tanke på motståndet vi möter. De backar hem och tätar ihop det mycket. Spelar ganska tufft och slår väldigt mycket från första minut, säger "Lacke" innan lagkompisarna avbryter intervjun för att sjunga för födelsedagsbarnet.

Härnäst väntar hemmamöte med Wadköping/Örebro för Katrineholms del kommande onsdag, 20/12.

Se hela intervjun med "Lacke" Palm i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Henrik Karlsson nedan… #VISKATILLBAKA