Skip to content

Veckan som gick: Tomten gästade Vallen

18 december 2017

Julen närmar sig och bandysäsongen är intensiv. Här sammanfattar vi den gångna veckan för samtliga våra ungdomslag.

Bandykul: Under söndagen arrangerade Bandykul smålagsspel på Backavallen och barnen fick även besök av självaste Jultomten! Läs ledaren Josefin Sandqvist sammanfattning av den strålande dagen nedan:

"På söndagen träffades bandykul och spelade matcher i smålag. Det var en lyckad dag med rolig bandy och fint väder. Barnen bjöd in publik och efter matcherna grillade vi hamburgare. Det bästa var nog att tomten kom. På bilden nedan ser man Linnea Halén som lärt sig åka utan pingvin och spela med klubba den här säsongen och bandytomten".

Bandytomte

U12: Under söndagen begav sig hjältarna i U12 till "Krillan" i Köping för ett läckert poolspel mot Borgia, Köping, Västerås och Örebro. Nedan följer ledarnas matiga sammanfattning av dagen.

"U12 samlades på morgonen för avfärd mot Köping där fyra matcher väntade på ett ett krispigt vinterlikt 'Krillan'.

Första matchen mot Borgia började kl 10. Solsken och minusgrader ramade in denna drabbning. Katrineholms lagkapten Ludwig Karlsson manade på sina lagkamrater där många spelare fick prova på nya ovana positioner. Detta var inget som märktes då spelet värmde både tränare och publik.

Andra matchen för dagen spelades mot ett starkt och tufft Köping. Detta blev en riktigt jämn och hård match som böljade fram och tillbaka med mycket målchanser och tuffa närkamper precis som det ska vara.

I tredje matchen stod Västerås för motståndet. I denna match försökte tränarstaben ändra lite i taktiken och spelarna fick sig en rejäl taktikgenomgång innan matchen. Spända tränare och fundersamma spelare gick ut och spelade dagens finaste bandy i solskenet. 

Emil Sundström som fick axla kaptensbindeln efter att Ludwig gjort ett strålande jobb.
Han samlade ihop laget för att spela dagens sista match mot Örebro.

Solen var på väg ner och temperaturen sjönk några grader när domaren blåste igång matchen.
Målchanserna avlöste varandra åt båda hållen men våran supermålvakt Sven Lundevaller och Örebros suveräna målvakt såg till att matchen blev både jämn och målsnål. I sista matchminuten hade Örebro ett ribbskott som vi trodde var dagens hårdaste skott men Katrineholm fiskade upp returen och kontrade till sig en hörna.

Skarpskytten Oskar skrinnade längst fram bland skyttarna och laddade på ett skott som sällan skådats på anrika 'Krillan'. Tyvärr tog även detta skott i ribban och domaren blåste av matchen som slutade oavgjort.

Sammanfattningsvis kunde vi konstatera att vi spelat riktigt fin bandy där vi ägde mycket boll med fin skridskoåkning och mycket passningar, många spelare inblandade både offensivt och defensivt, bra inställning till kamrater, motståndare och domare. 

Detta kan intygas då vi fick beröm för vårat spel från en annan ledare som hade stått och tittat på en match, vi kan även meddela att en förälder från ett annat lag kom fram och var imponerad över killarnas inställning och goda uppförande. För att citera föräldern ' jag fick gåshud när jag såg det'.

Vi avslutade dagen med att säga: 'Denna dag ska vi vara stolta över'”.

U14: Snö, blåst och halvt kaos var några av nyckelorden när U14 under lördagen tog emot Västerås SK hemma på Backavallen. Hemmalaget löste dock väderförhållande bra. Läs ledaren Thomaz Doktares tankar om matchen nedan:

"Matchen mot grönvitt blev en batalj där första halvlek kunde liknas med SM-finalen 2010 mellan Hammarby och Bollnäs (3-1 till Hammarby). Ett ordentligt snöfall försenade matchstarten med 30min och hur mycket man än försökte få isen fri från snö så envisades kung Bore med att kasta ner ännu mer. 

Första halvlek handlade enbart om lyrbandy där hemmalaget behärskade spelat bäst, och rättvist tog ledningen i 6:e min på hörna med ett slagskott från Gurra Danielsson. Därefter, gång på gång, landade Olles svepande lyror runt Västerås backlinje där blåröda spelare dök upp, fångade in bollarna och skapade chans på chans. En väldigt duktig målvakt i Västerås målet höll gästerna kvar i matchen och med några vassa kontringar var det målmässigt i en jämn första halvlek där Katrineholm till slut kunde gå in med en 3-1 ledning i paus.

Precis när domaren blåste av första halvlek slutade det snöa och förhoppningar om en fin isyta och bländande bandy i andra halvlek infann sig hos spelare och ledare. Men 15 minuter senare när det var dags för att ge sig ut för den andra akten kom duggregnet som senare övergick till snöblandat regn.

Trots underlaget så bjöd hemmalaget på en underhållande halvlek med fina kombinationer och ett varierat spel med korta snabba urvändningar växlande med ett lite längre och rakare spel. Västerås fick svårt att försvara sig när det gång på gång kom olika anfallslösningar från Katrineholmslaget. Med det varierande anfallsspelet och, som vanligt, ett riktigt tätt defensivt spel fortsatte laget sin segersvit och slutresultatet skrevs tillslut till 8-2.

Stort beröm till hela laget som följde matchplanen till punkt och pricka när det gällde spel i mycket snö. Ett spel man sällan kan träna på, men laget visade att man behärskar den typ av spel med bravur".

Se bilder och filmklipp från matchen här >>>

U16: Söndagen innebar hemmamatch för P16 i P16 B Östra och detta då Sirius gästade Backavallen. Läs Thomaz Doktares tankar om matchen nedan:

"Allt är inte rättvist här i världen. U14 fick äran att spela i blåst och snökaos på lördagen medan P16 fick vindstilla, solsken och 5 minusgrader på söndag eftermiddag. I båda fallen spelades en klok och imponerande bandy, vilket visar att killarna behärskar både och. I och med P16 seger (8-5) mot Sirius är både U14 och P16 fortfarande obesegrade 2017.

Det var ett rejält revanschsuget P16-lag som klev ut på Backavallens spegelblanka is på söndagen. Man hade under matchens sista sekunder tappat segern till oavgjort mot Örebro SK helgen innan. Nu syntes det direkt att man bestämt sig långt innan domaren blåste igång matchen att det var bara två poäng som gällde denna eftermiddag.

Ett högt tempo med stor variation i spelet från hemmalaget fick Sirius spelarna ur position vid flera tillfällen, och när Gustaf Doktare på egen hand tog sig genom motståndarförsvaret i matchens 10:e minut var 1-0-ledningen ett faktum och helt rättvist. Under kommande 20 minuter ägde hemmalaget mycket boll och spelade en bländande bandy, med hög fart och fint passningsspel. Trots det fina spelet var det gästerna som både kvitterade och tog ledningen 1-2 efter en fint nummer av nr 12 Sakarias Bahamondez. 

Innan halvleken var till ända bjöd de blåröda på flera påsar bandygodis och när Sirius drog på sig ett par utvisningar passade Katrineholmsgrabbarna på att återta ledningen två gånger om. Påpassligt skickade Eskilstunagrabben Adrian in halvtidsresultatet 4-3 med halvlekens sista bolltouch.

Andra halvlek hann knappt börja innan hemmalaget, genom Simon Blomqvist, utökade ledningen till 5-3 efter 30 sekunder. 

Efter cirka 20 minuters spel av halvleken drabbades sedan Katrineholm/Eskilstuna av en olycklig huvudskada på Marcus Meinhold som tyvärr tog så illa att han behövde lämna isen. I samband med olyckan tog hemmalaget timeout där man bestämmde sig för att stänga matchen och spela hem två poäng i Marcus ära.

Kanske där och då infann sig den lömska tryggheten och hemmalaget började bli lite naiva och nonchalanta i passningsspelet, men när Theo Andersson, på egen hand satte 8-5 målet med tre minuter kvar av matchen var segern i hamn.

Målskyttar: Theo Andersson 2, Simon Blomqvist 2, Adrian Granström 2, Gustaf Doktare, Elias Landin


Se Hilda Doktares bilder från matchen >>>

P19: Under lördagen lyckades P19 förlänga segersviten i Pojkallsvenskan då Karlstad Bandy gästade Backavallen. Läs tränare Matti Palms tankar om matchen nedan:

"I lördags tog vi emot Karlstad på ett väldigt snöigt Backavallen. Med tanke på de yttre omständigheterna så genomförde vi matchen på ett mycket bra sätt, kontrollerade matchen från första stund. Alla i laget tog till sig taktiken som vi enats om och fullföljde den helt. Vi ledde i halvtid med hela 7-0 och matchen kändes avgjord. Detta tyckte nog killarna också för Karlstad gjorde två snabba mål i början på andra halvlek. Det blev en väckarklocka och vi tog tag i taktpinnen och vann matchen med hela 13-2 till slut. Kul att vårt försvarsspel är så bra just nu då vi inte släpper in mer än två mål i snitt. Detta gör att vi har en bra trygghet som gör att vi kan släppa på handbromsen och våga framåt. Just nu är det väldigt kul att vara tränare för detta sköna gäng! Kan jag bara få se några fler urvändningar så är jag helnöjd!".

Målskyttar: Emil Andersson 3, Alvin Samuelsson 2, Hugo Klarén 2, Lucas Palm 2, Oscar Jepsen 2, William Tolbäcken, Antonio Lundh.

Under tisdagen presenterar sajten den här veckans kommande matcher. Håll utkik!