Skip to content

"Messi" missar Wadköping - "En försiktighetsåtgärd"

19 december 2017

Under onsdagskvällen tar Katrineholm Bandy emot tabelljumbon Wadköping/Örebro BK hemma på Backavallen och det utan Niklas "Messi" Eriksson i matchtruppen.

Katrineholm Bandy jagar åttonde raka segern i Division 1 Mellersta under onsdagskvällen då tabelljumbon Wadköping/Örebro BK kommer på besök till Backavallen. En match där hemmalaget kommer att tvingas klara sig utan skyttekungen Niklas "Messi" Eriksson på grund av skada.

– Visst, Niklas är borta, men det är en försiktighetsåtgärd att han inte ska slita på sig ännu mer och vi har mycket folk på träningarna, så det kommer in nytt och friskt blod. Några större förändringar i vårt spel och vad vi ska hålla på med, det blir det inte. Det blir bara kul att få se lite nytt folk som kommer in, säger assisterande tränare Andreas Staaf efter tisdagens träning.

Onsdagens gäster från Örebro återfinns som sagt sist i tabellen inför onsdagens match och har hittills släppt in hela 69 mål på sex matcher. Tolv av dessa kom när Katrineholm gästade Behrn Arena tidigare under säsongen och även om tränare Staaf inte vågar prata om resultat så tror han på en liknande matchbild den här gången.

– Vi kan nog förvänta oss en liknande matchbild som vi hade i Örebro tror jag. Vi tar med oss detaljer i defensiven från förra matchen (7-0 borta mot Otterbäcken reds. anm.) som vi måste nöta på, för det kommer att uppstå situationer i morgon (läs; onsdag) också som vi måste förbättra. Sedan är det bara att fortsätta gnugga på med detaljer hela tiden och ta steg hela tiden, säger Andreas.

Utöver skadan på Niklas Eriksson så är truppen hel och ren inför onsdagens match och matchtruppen ser ut enligt följande: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Alvin Samuelsson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Viktor Gogman, Linus Doktare, Marcus Lagerbäck.

Avslag på Backavallen under onsdagskvällen är 19.30 (OBS. tiden). #VISKATILLBAKA

Se hela intervjun med Andreas Staaf i spelaren ovanför artikeln…